OTKRIVENO Jedan detalj rešava finale Đokovića i Kirjosa
EPA-EFE/NEIL HALL

Finale Vimbldona je na programu danas od 15 sati. Ðoković će u Londonu pokušati da osvoji svoju sedmu titulu na Vimbldonu.

"To što je sedmi ne određuje njegovo stvarno mesto u svetskom tenisu u ovom momentu. On je i dalje najbolji igrač na svetu, bez obzira na dve grend slem titule koje je Nadal osvojio ove godine. Nije sporno da je u ovom meču favorit, bez obzira što je prethodna dva meča protiv Kirjosa izgubio", rekao je Bubanj za RTS.

Ðoković će u ponedeljka biti sedmi igrač na ATP listi, bez obzira na ishod današnjeg finala Vimbldona.

"Ako se zna da je više od 370 nedelja bio prvi na svetu, taj pad izgleda strmoglav. Sticaj okolnosti je takav da su stvari realno postavljene - Vimbldon se ne boduje, u Australiji mu nisu dali da igra, bio je kovid pa se nešto nije bodovalo, nije se igralo. On je ostao bez mogućnosti da brani 6.000 poena. Ali, ni njegov protivnik u finalu neće dobiti bodove i neće se popeti na listi. Svi su pomalo zakinuti", istakao je srpski trener.

PREDSTAVLJAJU NOVAKA KAO DEMONA Poznati novinar zagrmeo na Britance: Shvatite, jedan uljez je ubio vašeg voljenog princa


Kirjos će prvi put u karijeri igrati u finalu jednog grend slema.

"Za mene je to iznenađenje, ali je ceo turnir vrlo specifičan. Nalik je onom iz 1973. kada je bio bojkot svih igrača i kada su igrali samo iz Istočnog bloka. Sada je zabranjeno Rusima i Belorusima da igraju. Karma je takva da je Ruskinja osvojila žensko finale, očekujem da Srbin uzme muško - da to bude udarac Vimbldonu i njihovoj strategiji", kazao je Bubanj.

On smatra da je ključni faktor za ishod finala servis dvojice tenisera.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading