PREDSTAVLJAJU NOVAKA KAO DEMONA Poznati novinar zagrmeo na Britance: Shvatite, jedan uljez je ubio vašeg voljenog princa
AP Photo/Gerald Herbert

Britanskom "Telegrafu" kapa dole... Urednik sportske rubrike Oliver Braun napisao je ozbiljan tekst o Novaku Đokoviću.

Posebno se osvrnuo na Noletovi pobedu nad Rodžerom Federerom.

- Za veliki deo publike na centralnom terenu Novak Đoković će uvek biti podli uljez koji je ubio njihovog voljenog princa. Kada se setite finala 2019. godine u kome je Rodžer Federer imao 8:7 u poslednjem setu i vodio je sa 40:15, jedna žena je podigla prst u vazduh da proslavi trijumf. Samo poen je nedostajao da Federer postane šampion, a srpski saboter ostane u senci gde i pripada - započeo je svoj tekst Braun.

PRED FINALE Važan dan za njih: Jelena objavila nikad viđene fotke porodice Đoković (FOTO)

Nastavio je u istom ritmu.

- Na kraju je njegovo strpljenje ipak puklo i podrugljivo je poslao poljubac svojim mučiteljima. Ovo je dolilo kerozin na vatru i nekoliko navijača ga je izviždalo. Pre ovoga je Novak bio model ponašanja na Vimbldonu. Protiv Janika Sinera je čak preskočio mrežu da pomogne Italijanu kada je on izvrnuo članak. Ali izgleda da publiku na Centralnom terenu nikada ne može da pridobije.

PREŽIVELA ZBOG LJUBAVI PREMA DECI Majka Nika Kirjosa ispričala detalje porodične drame, pomenula i Novaka

Naravno, jasno mu je da se mnogima više sviđa Federerov stil igre.

- Bilo bi teško zamisliti da Federera izbace sa US Opena jer je slučajno pogodio linijskog sudiju u grlo. Publika na Vimbldonu mora da prestane da navija protiv Đokovića jer ga gleda kao protivnika Federera. Nije teško zamisliti da Novak ne samo dostigne nego i prestigne Federerovih osam titula - naglasio je Braun, a onda poentirao:

Tanjug/Ap

 

 

- Iskreno, bilo je dovoljno pokušaja ove godine da se Đoković predstavi kao nekakav demon. Njegov tretman u Melburnu u januaru bi nekome mekšem slomio volju. Đoković priznaje da je to ostavilo psihološki ožiljak na njemu, ali sada je ponovo odskočio na najvećoj sceni. I to uprkos njegovom tvrdom temperamentu, je nešto što se mora duboko poštovati - peontirao je Englez!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

Komentari (0)

Loading