VILANDER SUMNJA U NOVAKOVO NAJJAČE ORUŽJE Šveđanin govorio o ključnim detaljima finala
EPA

U velikom finalu Vimbldona sastaju se Novak Đoković i Nik Kirjos. 

Novak juri sedmu titulu na nezvaničnom prvenstvu sveta u tenisu, dok će ovo Australijancu biti prvo grend slem finale.

Proslavljeni švedski teniser Mats Vilander ističe da je Đoković favorit, ali i da Kirjos ima šansu, naročito ako mu servis bude dobro funkcionisao.

(UŽIVO) VIMBLDON TRINAESTI DAN Britanci hoće da otkažu finale, ATP žestoko kaznio Đokovića, Srbin u ogromnom problemu, oglasio se Kirjos

To znači da bi Novakov ritern mogao da igra presudnu ulogu.

- Očigledno je Novak Đoković favorit na papiru, ali servis Nika Kirjosa je možda i najbolji još od vremena Pita Samprasa. Teško je shvatiti kako će Novak vratiti većinu tih servisa u igru, ali opet, to je Novak Đoković - rekao je Vilander.

VILANDER SUMNJA U NOVAKOVO NAJJAČE ORUŽJE Šveđanin govorio o ključnim detaljima finala

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

 

 

Šveđanin smatra da od tog početnog elementa kod Kirjosa zavisi mnogo toga.

Sve nekako zavisi od toga kako će Kirjos servirati, ako bude imao sjajan dan, ima šanse. Sa osnovne linije će mu biti veoma teško da se nosi. Da, Novak Đoković je favorit, ali svi žele da Kirjos igra dobro da bismo imali sjajno vimbldonsko finale - dodao je Mats.

SKANDAL SVETSKIH RAZMERA ATP brutalno pljačka Đokovića, Novaka čeka strmoglav pad i ako osvoji Vimbldon

Takođe, publika bi mogla da bude važan faktor.

- Publika će verovatno biti iza osobe koja ne pobeđuje. Tako je uglavnom. Mislim da će većinom biti uz Kirjosa, jer većina koja bude dođla na finale možda nikad nije ni videla uživo kako on igra. Interesantnije je kako će se Nik Kirjos povezati sa publikom, kakva će biti interakcija. Da li će mu biti potrebno da pobeđuje na početku, da bude pozitivan i priča sa njima, stvarno nemam ideju šta će se dogoditi u smislu govora tela ili koga će publika podržati. Nik će pokušati snažno da servira, a Novak da ga šeta na osnovnoj liniji. Novak ima 20 grend slem titula, ovo mu je 32. finale na 68. slemu, to je nestvaran rekord - zaključio je Vilander.

Finale je na programu u nedelju od 15 časova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading