OVO MOŽE SAMO NOVAK Đoković otkrio tajnu uspeha: Otišao sam u svlačionicu i...
AP Photo/Alastair Grant

Srpski teniser Novak Đoković sumirao je utiske nakon što je postao prvi polufinalista ovogodišnjeg izdanja Vimbldona.

Meč sa Janikom Sinerom je trajao tri sata, a treći reket sveta je pobedu odneo nakon što je bio u zaostatku 0:2 u setovima. Upitan je da prokomentariše prva dva seta najpre.

Da li mogu da krenem od trećeg - našalio se Novak.

(UŽIVO) VIMBLDON DEVETI DAN Novak "Feniks", muk na Centralnom terenu, Nadal opet kuka

Otkrio je šta je uradio kada je izgubio drugi set.

- Velike čestitke Janiku na velikoj borbi, siguran sam da će i on biti u još mnogo prilika da u završnicama Grend slemova učini nešto veliko. On je još mlad, ustalio se u prvih 10. Što se prva dva seta tiče, kao da su bila različita od ostatka. Bio je mnogo bolji, otišao sam u svlačionicu, uzeo predah i porazgovarao sa sobom u ogledalu. Stvarno jesam. Ponekad u ovim okolnostima, kada se ne događa nešto dobro na terenu i drugi igrač dominira, dobro je napraviti pauzu. Na sreću, počeo sam treći set brejkom i to mi je dalo samopuzdanja. Video sam da je počeo da sumnja, slabije se kretao. Mislim da mi je i iskustvo donelo prevagu - rekao je Đoković.

OVO MOŽE SAMO NOVAK Đoković otkrio tajnu uspeha: Otišao sam u svlačionicu i...

AP Photo/Alastair Grant

 

 

Podrobnije je objasnio šta je sve moglo da donese preokret.

Iako igram tenis na visokom nivou skoro 20 godina, bez obzira na to uvek prolazim kroz iste momente sumnje. Unutrašnja borba je najveća koju morate da obavite. Kada sam nju dobio, onda i druge stvari idu u tvoju korist. Verovao sam da mogu da preokrenem, radio sam to i ranije. Možda je iskustvo, možda je odlazak u svlačionicu ili sve to zajedno - naveo je aktuelni šampion.

MUK NA VIMBLDONU Svi se uhvatili za glavu, Đoković odmah pritrčao (VIDEO)

Pet godina ne zna za poraz na ovom turniru. Istakao je šta za njega znači novo polufinale na omiljenom turniru.

- Ljubav, zadovoljstvo, ponos, ispunjenost. Obožavam ovaj teren. Većina igrača bi se složila da je ovo najveći turnir u našem sportu. Ovo ja najvažniji turnir u mom životu, inspirisao me je da uzmem reket u ruke sa pet godina. Nadam se da ću uspeti da ispišem nove stranice naše ljubavi - zaključio je Đoković.

Rival u polufinalu biće mu pobednik meča Kameron Nori - David Gofan.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading