OSTALO MI JE 20 MINUTA Novak završio posao pre policijskog časa, pa poslao moćnu poruku
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Srpski teniser Novak Đoković nije krio oduševljenje nakon plasmana u četvrtfinale Vimbldona. 

Novak je u četiri seta pobedio Tim van Rajthovena i nastavio pohod ka odbrani titule.

Zahvalio se publici na prisustvu i velikoj podršci:

- Dobro veče svima, hvala što ste ostali ovako kasno da gledate tenis. Hvala Bili Džin što ste ostali, bio je to naporan dan, ali je čast igrati pred vama. Ovo je bio težak meč nikada nismo igrali jedan protiv drugog. Pre nekliko nedelja je dobio neke dobre igrače i osvojio turnir u Holandiji pa sam znao da neće biti lako. Sa takvim servisom i takvim talentom može da naprvi mnogo toga pa mi je bilo potrebno vremena da se naviknem na njegov ritam, tako da je bilo potrebnoda se prilagodim - izjavio je Đoković odmah po završetku meča.

Uspeo je da završi pre policijskog časa.

- Nisam znao da li policijski čas i dalje važi... Srećan sam, 20 minuta mi je ostalo pa hvala Bogu. Imao sam neka iskustva da igram mečeve dva dana pod krovom, kao sa nadalom pre par godina i lepše je da se ovako završi meč. Ja se radujem svom narednom izazovu - poručio je Novak.

OSTALO MI JE 20 MINUTA Novak završio posao pre policijskog časa, pa poslao moćnu poruku

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

 

 

Velika mu je čast što ga je gledala slavna Bili Džin King.

- Velika čast i privilegija, srećan sam što sam stajao pored takvih šampiona koji su osvajali ovaj turnir i koji su popularizovali tenis i smatram sebe učenikom njihove igre i čuo sam šta je Bili Džin rekla i shvatio da o tenisu ne znam koliko sam mislio pa sam dobio neke vredne lekcije danas. Prvi put ikada su neki igrači mogli da treniraju na centralnom terenu, to ranije nije bilo moguće, pa i super taj-brejk mnogo promena imamo ove godine i čast je biti ovde na ovom turniru - rekao je Srbin.

Bilo je naporno danas, a proslavljamo 100 godina ovog terena. Zašto ti je posebno?

Pa, ovo je posebno u mom srcu, gledao sam prvi teniski meč i to je bio Vimbldon. Pit Sampras je osvojio svoj prvi Vimbldon, to me je inspirisalo i tako sam se zaljubio u tenis i od tada sanjam da jednog dana osvojim Vimbldon i sada imam tu privilegiju, osvojio sam ga više puta i svak put kad dođem osetim koliko je poseban koliko je sve posebno ovde, sve je belo i nema reklama, bitni su samo igrači. Hvala vam što ste ovde i što je ovo sve još lepše - zaključio je Đoković.

Novak će u četvrtfinalu igrati protiv Italijana Janika Sinera koji je eliminisao Karlosa Alkaraza.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading