NOLE OPREZAN PRED OSMINU FINALA Još nije izgubio meč na travi, pobedio je komforno Medvedeva
EPA-EFE/Neil Hall

Holandski teniser oduševljava od početka sezone na travi, a razloga za oprez ima kao što je to pokazala 103. igračica na svetu Tatjana Marija koja je eliminisala petoplasiranu Mariju Sakari.

-Gledao sam nekoliko njegovih mečeva ovde i u Holandiji gde je osvojio turnir. O njemu se priča na turniru. Na travi još uvek nije izgubio meč što je impresivno za nekog ko nije rangiran visoko i nije slavio na ATP meču pre turnira u Hertogenbošu. Takođe, slavio je i protiv Danila Medvedeva u finalu komforno - rekao je Đoković. 

NOLE OPREZAN PRED OSMINU FINALA Još nije izgubio meč na travi, pobedio je komforno Medvedeva

EPA-EFE/NEIL HALL EDITORIAL

 

Srpski teniser poznaje Igora Sijsling koji trenira Van Rajthovena.

-Poznajem njegovog trenera, mama mu je iz Srbije. Znam ga već duže vreme, ista smo generacija. Odrastali smo zajedno igrajući na turnirima za juniore. Pričali smo pre neki dan, ali ga ne poznajem preterano", istakao je Đoković i potom zaključio:

-Kao što sam rekao, gledao sam ga prethodnih nedelja, analiziraću i nadam se da ću imati sličan start kao u prethodnih nekoliko mečeva.

(UŽIVO) VIMBLDON PETI DAN Nole počistio Kecmanovića, Srbin poslao brutalnu poruku Englezima, Đokovića čeka tenisko čudo iz Holandije

Okupljene novinare je zanimalo koliki je problem kada se sastaje sa teniserom sa kojim ranije nije igrao.

-Izazovno je kada igraš sa nekim po prvi put. Ne poznaješ njegovu igru tako da moraš da se prilagodiš. Moraš da uradiš domaći, analiziraš, pokušaš da prikupiš što više informacija kako bi se spremio taktički za meč - smatra treči reket sveta.

NOLE OPREZAN PRED OSMINU FINALA Još nije izgubio meč na travi, pobedio je komforno Medvedeva

EPA-EFE/NEIL HALL EDITORIAL

 

Prisetio se i kada je on bio na mestu holandskog tenisera.

-Svi smo bili u toj poziciji. Svi moraju da prođu kroz razne faze u karijeri. Pretpostavljam da nije osećao ovoliki pritisak kada je igrao sa Medvedevim u finalu koji je u tom trenutku bio drugi na svetu. Čini se da je pun samopouzdanja. Naravno, Grend slem je drugačiji. Igra se do pet setova. Po onome što sam video, njegova igra odgovara ovoj podlozi. Može da igra brzo, ali i da ostane na osnovnoj liniji i razmenjuje udarce, kao i da izađe na mrežu. Siguran sam da je uzbuđen što je na velikoj pozornici. Nema puno da izgubi. Mlad je i siguran sam da će imati veliku karijeru - zaključio je Đoković. 

BONUS VIDEO: 

Jelena Radojevic VUČIĆ ODLIKOVAO PIKSIJA Selektor poručio: Želim da svi Srbi svaki Vidovdan dočekaju u slobodi i miru

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading