NOVAKOV ŠOU NA KONFERENCIJI Đoković pričao o opkladi sa Ivaniševićem, nećete verovati o čemu je reč
AP Photo/Alastair Grant

Novak je pričao o brojim temama, a jedna se posebno ticala o novinama i promenama koje su sve više prisutne u belom sportu. 

A onda i nasmejao sve kada je spomenuo zbog čega se opkladio sa svojim trenerom Goranom Ivaniševićem. 

-Mene i bivšeg predsednika ATP-ja Krisa Kermoda su dosta razdvajali u medijima i govorili da smo ljuti protivnici, ali poštujem neke stvari koje je on uveo. Na primer, Next Džen turnir je dobar za promociju mladih igrača. Tu je takođe bila zamisao da se isprobaju promene pravila, koje bi se eventualno uvele na turneji ako se pokažu kao dobre. Nije bilo prednosti, igralo se u tri dobijena seta do četiri gema, omogućena je komunikacija sa timom preko slušalica; dosta stvari su tu ubacili, eksperimentisali - što nije loše. I u našem sportu ima dosta tradicionalista, ali i ceo svet se menja. Na primer, upravo ovde na Vimbldonu - ko je mogao da pretpostavi da će ikada dozvoliti da može da se trenira na Centralnom stadionu pre početka turnira? Prvi put se ove godine igra i za „srednju nedelju“. Sa Goranom sam se kladio da će u budućnosti možda da dozvole još malo boja na opremi, a on kaže da nema šansi - duhovito će Novak.

NOVAKOV ŠOU NA KONFERENCIJI Đoković pričao o opkladi sa Ivaniševićem, nećete verovati o čemu je reč

EPA-EFE/Neil Hall

 

(UŽIVO) VIMBLDON ČETVRTI DAN Mekinro "pobesneo" zbog Novaka, nastavljen Rafin meč, nova korona drama

-Ja sam otvoren za promene koje mogu da doprinesu popularizaciji – jer suština je u tome da se nađe ravnoteža između toga da igračima ne napraviš preveliki problem da se prilagode – da se ne promeni suština igre – i toga da se približiš novim generacijama - nastavlja on, i spominje jednu zanimljivu epizodu iz privatnog života na tu temu:

-Sećam se razgovora sa Flavijom Brijatoreom u Monte Karlu, posle moje prve titule 2013. Slavio sam trofej i zadesili smo se u istom restoranu, pa smo poredili Formulu 1 i tenis. On je i tada rekao da je glavni problem tenisa to što se ne zna kada meč počinje, a kada se završava - i bio je u pravu. Taj Next Džen koncept, u kome su kraći setovi je bio eksperiment da se istestiraju vremenski intervali trajanja mečeva ispod dva sata pred TV auditorijumom. Za televiziju su ti parametri mnogo bolji, što podrazumeva i bolje ugovore sa više novca. Dobro je isprobavati razne stvari, i videti da li određene promene mogu da zadobiju podršku. Mi smo tradicionalan sport – u kome nije lako promeniti neke stvari“ - zaključuje Novak. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading