NOVAK SVESTAN TEŽINE NAREDNOG IZAZOVA Forhend i servis su mu najjača oružja, moraću da se spremim dobro
EPA-EFE/ANDY RAIN

U jedinom dosadašnjem meču, 2015. godine na Rolan Garosu, Novak je slavio sa 6:4, 6:4, 6:4. 

-Ispratio sam deo njegovog meča sa Majhšakom. Tanasi igra dosta snažno, ima jak servis i forhend – i to su njegova dva najjača oružja. Mislim da se nikada nismo sastali na ovim bržim podlogama, a prethodno smo igrali na šljaci Rolan Garosa – gde su potpuno drugačiji uslovi. Ipak, on može da bude veoma opasan protivnik – jer odlično servira, dobro se snalazi na voleju i ove godine igra odličan tenis. Osvojio je turnir u Australiji, i moraću dobro da se spremim za naš naredni meč - izjavio je Đoković.

(UŽIVO) VIMBLDON DRUGI DAN Pobeda Krajinovića, Nadal se mučio, Nole nikad iskrenije o US Openu, poznata teniserka šokirala priznanjem

NOVAK SVESTAN TEŽINE NAREDNOG IZAZOVA Forhend i servis su mu najjača oružja, moraću da se spremim dobro

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

 

Trijumfom nad Kvonom u prvoj rundi, Novak je postao prvi teniser u istoriji sa barem 80 pobeda na svakom od slemova.

-Naravno da je da je to nešto što mi naročito godi i na šta sam ponosan, jer sam tokom svoje karijere najviše vrednovao dve ambicije i dva cilja: da što duže budem broj 1 na svetu, i da igram što bolje na grend slemovima i osvojim što veći broj trofeja kroz konstantno visok nivo igre - kaže Novak i dodaje:

-Srećan sam što sam tokom svoje karijere beležio najvrednije tu - i to u kontinuitetu; negde sam ih osvajao više, negde manje - a u 90% i više slučajeva sam dolazio barem do četvrtfinala, polufinala i finala. To je ono što sam i želeo na početku svoje karijere, i usklađivao sam svoj kalendar i obaveze na način koji bi mi omogućio da budem maksimalno konkurentan na najvažnijim turnirima u našem sportu. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading