JA SAM DETE RATA Đoković prokomentarisao haos u tenisu, a onda ponudio rešenje za najveći problem
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Kako je rekao, i samo njegovo detinjstvo je obeležio rat te zna kakav je osećaj.

Znam Sergeja dugo vremena. Bio mi je kolega dugo na terenu, ali u savetu. Imamo dobar odnos. Kontaktirao sam ga i razgovarali smo u poslednje vreme. Razumem frustraciju koja dolazi sa njegove strane i ukrajinskog naroda prema Rusiji i svemu što se dešava. Naravno da neću da se komentarišem i nađem se u središtu rata - rekao je Đoković i potom detaljnije objasnio svoj stav:

- Ono što mogu da kažem kao dete rata, zapravo nekoliko njih tokom 90-ih, jeste da znam kakav je osećaj biti u toj poziciji. Međutim, sa druge strane, nisam u potpunosti saglasan sa zabranom ruskih i beloruskih tenisera, Ne vidim kako su oni doprineli bilo čemu što se dešava. Mislim da to nije fer.

Ponudio je i rešenje.

- Mislim da bi prihvatili kompromis kao na Olimpijskim igrama, da igraju pod neutralnom zastavom. Smatram da zaslužuju da se takmiče. Oni su profesionalni sportisti. Niko od njih nije podržao rat, niti bilo šta poput toga. Veoma je osetljiva stvar. Kada se nešto poput ovoga dogodi na svetskoj pozornici sve što kažeš će biti osuđeno na ovaj ili onaj način - smatra srpski teniser.

JA SAM DETE RATA Đoković prokomentarisao haos u tenisu, a onda ponudio rešenje za najveći problem

John Walton/PA via AP

 

 

Ponovo je uporedio trenutnu situaciju u Ukrajini sa onom koja se tokom 90-ih godina prošlog veka zbila na ovim prostorima.

Razumem obe strane. Teško je reći šta je pravilno, a šta pogrešno. Ne bih smatrao da je fer kada bi mene neko suspendovao zbog okolnosti kojima nisam doprineo. Podsetio bih vas da je tokom 90-ih, od 1992. do 1996, nijedan sportista iz Srbije nije mogao da se takmiči na svetskoj sceni u bilo kom sportu. Tako da znam kakav je osećaj. Bio sam premlad u to vreme, ali poznajem mnogo sportista koji su se takmičili tada. Znam kako je to uticalo na njihov život. Mnogo njih je napustilo sport kojim se bavilo jer je četiri godine prevelik period - rekao je Đoković i kratko dodao:

- To je sve što imam da kažem na tu temu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading