SRĐAN ĐOKOVIĆ JE TADA UZBURKAO SRBIJU Velika ispovest Novakovog oca, potkačio je Brenu, Bobu i mnoge druge
Foto: ALO/Marko Metlaš

Srđan je rešio da 2003. godine otvori dušu.

- Da bi se napravio ovako uspešan igrač kao što je Novak, potrebno je strašno puno para, ulaganja, živaca, strašno puno svega toga. I mi od toga svega ništa nismo dobili ovde. Mi smo pokušavali na više načina, sa puno ljudi, firmi ovde, da uspostavimo neki kontakt, da probamo da napravimo neki profesionalni ugovor. Da te firme ulože pare u Novaka, i da im se to vrati kada postane igrač, kroz procente od "prize money", sponzorskih ugovora koje potpiše kada postane pravi igrač, a on će to postati vrlo brzo. Međutim, mi nismo naišli na razumevanje. Jednostavno, svi znamo da je zemlja u teškoj situaciji. Ali i pored toga, mislim da ne postoji dobra volja da se tako nešto uradi - govorio je tada Srđan.

REVOLUCIJA U TENISU Ništa više neće biti isto, spremna je velika promena, šta će na ovo reći Novak?

Nastavio je u istom ritmu.

- Mi smo Srbi i bićemo Srbi gde god se budemo nalazili. Mi ćemo i dalje pokušavati u narednih nekoliko meseci da napravimo najbolje uslove za njega. Ako budemo uspeli, u redu. Ako ne, moramo potražiti uslove da on postane pravi igrač negde u nekoj normalnoj zemlji, zemlji koja ceni takvog igrača, a ne radi se samo o Sloveniji. Razgovarali smo sa Italijanima, u toku je razgovor sa Švajcarcima, preko mojih rođaka tamo. Prva zemlja koja bude prihvatila uslove koji su strašno oštri... Novak će sa celom familijom otići tamo. Nas ne interesuje sponzor, mi ne tražimo pare koje će ljudi dati i neće imati ništa više. Tražimo poslovnog partnera, sa kojim ćemo potpisati profesionalni ugovor. Jednostavno, tražimo profi ugovor, ko uloži, ima kasnije veliki procenat, u skladu sa time što je uloženo u njega.

NOVAKOVI RODITELJI DOŠLI NA KONCERT A evo koga su pratili iz prvog reda

Srđan Đoković je nešto kasnije otkrio i da Slobodan Boba Živojinović nije imao sluha da pomogne. I da je prihvatio predlog koji je tada imao, danas bi mogao da zaradi 18 miliona evra.

-  Nisam teniski stručnjak i ne znam za takvu vrstu ponude, ali znam da morate da budete prijatelj i imate poverenje u onog s kim počinjete biznis, čega u navedenom slučaju nije bilo. Novaka volimo, cenimo i poštujemo, kao i njegovu porodicu. On je najsvetliji primer divnog i uspešnog momka. Želimo mu da svi njegovi snovi postanu java jer je to zaslužio - odgovorila je na to Bobina supruga, Lepa Brena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading