REVOLUCIJA U TENISU Ništa više neće biti isto, spremna je velika promena, šta će na ovo reći Novak?
EPA

Sada bi moglo da dođe do veleobrta i da to pravilo postane dozvoljeno i u muškoj konkurenciji. Odluka ATP-a je da pokuša da dozvoli "koučing" tokom probnog perioda i da posle toga prelomi. 

- Treneri će morati da sede na tačno određenim mestima koje organizatori turnira izaberu. Bilo kakav vid verbalne i neverbalne komunikacije dozvoljen je samo u momentima kada to ne remeti protivnka. Verbalni je dozvoljen samo i isključivo kada su igrač i trener, dok je neverbalni poput znakova rukama i sličnih signala dozvoljen i kada je igrač na drugoj strani terena. Takođe, nisu dozvoljeni razgovori između njih, već kratke fraze ili nekoliko reči - navodi se u saopštenju.

DA LI ĆE SE OVO DOPASTI NOVAKU? Španac postao direktor važnog turnira

Naglašeno je i da postoji i dalje opcija kazne.

- Treneri ne smeju da razgovaraju sa igračima ukoliko oni u nekom momentu, iz bilo kog razloga, napuste teren. Ukoliko dođe do preteranog korišćenja ili kršenja navedenih pravila, može doći do kazni - piše u saopštenju.

Ostaje da se vidi kako će proći ovaj probni period i da li će ovo novo pravilo ostati. Takođe, videćemo i koliko će ovako nešto pomoći Novaku Đokoviću i njegovom treneru Goranu Ivaniševiću.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading