DA LI JE OVO "NAJTUŽNIJI" VIMBLDON U ISTORIJI? Bez bodova, nema Federera, dvojice najboljih
Tanjug/Ap

Ovogodišnji, 135. Vimbldon biće nesumnjivo jedan od najčudnijih u istoriji.

Brojni faktori uticali su na to da slavni grend slem pretrpi velike promene i izgubi prepozntljiv sjaj (povrede igrala, rat u Ukrajini...)

Ove godine neće biti bodova na Vimbldonu zbog zabrane ruskim i beloruskim teniserima da učestvuju na njemu. Britanske vlasti ne dozvoljavalju državljanima ovih zemalja ulazak u državu, pa će brojni igrači doživeti ozbiljan udarac.

RAFA SE OBRATIO CELOM SVETU Nadal saopštio važne vesti

Najdeblji kraj izvući će oni koji su prošle godine bili najbolji na Vimbldonu, pošto će ostati bez osvojenih bodova. Novak Đoković je osvojio titulu i izgubiće 2.000 poena, a nemoćan je da bilo šta učini.

DA LI JE OVO

EPA-EFE/WILL OLIVER

 

Ono što će biti jedinstevno i ponovo negativno za ovogodišnji turnir na londonskoj travi biće izostanak dvojice najboljih igrača na ATP listi. 

Prvom igraču sveta, Rusu Danilu Medvedevu zabranjeno je učešće, dok Aleksander Zverev neće nastupiti zbog teške povrede zgloba koju je zadobio u polufinalu Rolan Garosa protiv Rafaela Nadala.

Ovako nešto se na Vimbldonu nije dogodilo od 1973. godine.

NOVI DETALJI IZ ŽIVOTA ANE IVANOVIĆ Otkrila važnu stvar o sinovima i Švajniju

Spletom okolnosti prvi nosilac će biti Novak Đoković, trenutno treći teniser sveta, dok će drugu polovinu žreba predvoditi Rafael Nadal, te tako njihov susret nije moguć pre finala.

Takođe, na Vimbldonu neće biti ni Rodžera Federera, čoveka koji je slavni trofej podizao rekordnih osam puta.

DA LI JE OVO

Tanjug/Ap

 

Možda i jedina pozitivna stvar je da je nagradni fond nikad veći i iznosiće preko 47 miliona evra. Šampioni u muškom i ženskom singlu dobiće po dva miliona funti, odnosno 2,34 miliona evra.

Predstojeći Vimbldon biće prvi sa punim kapacitetom gledališta još od 2019. godine, a nedelja tokom prvog vikenda prvi put u bogatoj istoriji Vimbldona biće takmičarski dan.

Nema sumnje da nam predstoji krajnje specifičan turnir, koji je na programu od 27. juna do 10. jula.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading