NIKAD VEĆE PROMENE NA ATP LISTI Đoković baš dugo nije bio na ovoj poziciji, ali tu nije kraj njegovim problemima (FOTO)
Marko Metlaš/Alo!/ATP/printscreen/Shutterstock

Desilo se i to. Stigla je nova ATP lista koju navijači našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića nikako nisu želeli da vide. Ipak, velike promene u svetu "belog sporta", forsiranje Rafaela Nadala, zabrane učestovanje Srbinu u Australiji... sve to rezultiralo je novim poredkom.

Od ovog ponedeljka, 13. juna, Novak se nalazi na trećem mestu ATP liste. Poslednji put na tom mestu našao se sada već davnog 7. oktobra 2018. godine, a svi se dobro sećamo šta se dešavalo tog leta.

Nole je tada podigao trofej Vimbldona i to je bila prekretnica u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Vratio se posle teške povrede, bio i na 22. mestu, a onda je usledio veliki povratak. Svi se nadaju da će tako biti i sada, a Vimbldon samo što nije.

NIKAD VEĆE PROMENE NA ATP LISTI Đoković baš dugo nije bio na ovoj poziciji, ali tu nije kraj njegovim problemima (FOTO)

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

 

Danil Medvedev vratio se na prvo mesto, iako je doživeo veliku blamažu u Holandiji gde je poražen u finalu od 204. igrača na svetu Tima van Rijhovena. Na drugom mestu je Aleksandar Zverev kome je ovo najbolji rezultat u karijeri.

Još jedna promena desila se na pozicijama pet i šest pa je sada Kasper Rud pretekao Stefanosa Cicipasa. Treba dodati i to da je Miomir Kecmanović ostario istorijski plasman i sada je na tačno 30. mesto ATP liste.

TOP 10:

1 - Medvedev (+1)

2 - Zverev (+1)

3 - Đoković (-2)

4 - Nadal 

5 - Rud (+1)

6 - Cicipas (-1)

7 - Alkaraz 

8 - Rubljev 

9 - Ože-Alijasim

10 - Beretini

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading