SO NA ŽIVU RANU Legenda otpisala Đokovića
AP/Jeanfrancois Badias

Španac Rafael Nadal u prilici je da uđe u istoriju tenisa i osvoji sva četiri grend slema u jednoj godini. 

Novak Đoković je prošle sezone bio u prilici da napravi taj podvig, ali je u finalu US opena izgubio od Danila Medvedeva. 

Rafa je nedavno osvojio Rolan Garos, a trijumfovao je i na Australijan openu, pa legendarni Džon Mekinro veruje da može da slavi i na Vimbldonu.

BORBA ZA NAJVEĆI TENISKI PEHAR Kladionice su rekle svoje: Evo ko je glavni favorit za osvajanje Vimbldona

- Većina nas je mislila da će Novak Đoković biti taj koji će preokrenuti vagu u njegovu korist kada je reč o broju grend slemova, ali došlo je do ovog užasnog debakla u Australija, gde je Srbinu bilo zabranjeno da igra. Mislim da ni Novak nije očekivao da će Rafa osvojiti Australijan open. Đokovićeva i Nadalova forma su bile potpuno različite pre Pariza. Novak je uzeo zamah, sve više podigao nivo. U međuvremenu, Španac je došao sa problemima u vezi sa stopalom, pa je Đoković mislio da će ga stići. Ali Nadal se popeo i osvojio još jedan Rolan Garos - rekao je Mekinro.

USIJALE SE DRUŠTVENE MREŽE Švajnštajger konačno ostvario veliku želju, Ana mu nije ostala dužna (FOTO)

Nadalov nastup na Vimbldonu je još uvek pod znakom pitanja zbog hronične povrede stopala, ali Amerikanac veruje da će Španac učestvovati i podići pehar.

- Nadal je pričao o tome da ne igra Vimbldon. Zašto ne bi igrao Vimbldon ako je osvojio Australijan open i Rolan Garos? Mogao bi da osvoji još jedan grend slem, videćemo šta će da uradi - zaključio je Mekinro.

Vimbldon se igra od 27. juna do 10. jula.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Vladan Stevanovic

09.06.2022 17:54

Nole, zapuši usta ovim licemerima moli te brat!

Ajde

10.06.2022 12:07

Nadal se folira. Spremice se on i te kako. Novace spremi se i ti. Kad ti zvizde znaj da si mnogo jak.