NADAL SE DOPINGUJE? Nove optužbe na račun Španca, jedan detalj ga odaje
AP/Christophe Ena

Sve su češće optužbe na račun Rafaela Nadala. Mnogi smatraju da Španac koristi doping, a poslednji u nizu koji se oglasio je poznati francuski biciklista Gijom Martan.

Rafu ove indicije prate gotovo kroz celu karijeru, a sada je sumnja pojačana, jer je navodno sa povredom stopala uspeo da osvoji Rolan Garos.

Nije delovalo da ima bilo kakvih problema, naprotiv, bio je u stanju da trči i igra punim intenzitetom preko četiri sata.

NADAL PRIZNAO Španac razgovarao sa Federerom pre i posle meča sa Đokovićem, a ovo je razlog (VIDEO)

Francuski biciklista se osvrnuo na izjavu Nadala u kojoj je priznao da je primio veliki broj injekcija u stopalo kako bi ga "umrtvio" i došao do stanja da se bori u Parizu.

NADAL SE DOPINGUJE? Nove optužbe na račun Španca, jedan detalj ga odaje

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

 

- To što je Nadal uradio je nemoguće za bicikliste i to je meni normalno. Mi ako smo povređeni ili bolesni ne možemo da trčimo, ne takmičimo se i to mi zvuči kao normalna stvar iz nekoliko razloga. Prvo, zbog zdravlja sportiste. Na duge staze ne znam koliko je to dobro po Nadalov zglob, a takođe, lekovi – a posebno injekcije – nemaju lekovito delovanje i sigurno mogu da utiču na performans, ili da čak unaprede nečiji performans. Zbog toga meni deluje da je ovo bilo na granici - rekao je Martan za "Ekip".

Biciklizam je 2011. godine uveo pravilo "bez igli" i ono što je Rafa uradio na Rolan Garosu u tom sportu ne bi bilo moguće.

BRUTALNO UDARIO PO ŠPANCU Poznati anti-doping stručnjak sve šokirao: Imam trajnu sumnju u to što Nadal radi

- Da je biciklista uradio isto, čak i da to nije zabranjeno, svi bi krenuli da ga optužuju da je dopingovan. Tu je takva kulturološka pozadina zbog raznih klišea koji su vezani za biciklizam - objasnio je Francuz. 

Martan je uporedio Nadalovu situaciju sa onime sa čime je minule sezone bio suočen fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović.

- Ljudi se dive Nadalu zbog toga kako je izdržao jake bolove. Verujem da je i Zlatan Ibrahimović pričao i injekcijama koje je primao u koleno. Njih zbog toga nazivaju herojima jer trpe velike bolove, ali oni u stvari koriste supstance kako bi izdržali bolove i, ponavljam, dolaze do samih granica. Pobednik u biciklizmu, na Turu, čak iako ništa ne uradi – biće optužen za doping - zaključio je 28-godišnji francuski biciklista.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading