BRUTALNO UDARIO PO ŠPANCU Poznati anti-doping stručnjak sve šokirao: Imam trajnu sumnju u to što Nadal radi
Tanjug/Ap

Poznati nemački doktor izrazio je sumnju u Nadala zbog dopinga, što je česta tema koja se provlači tokom njegove čitave karijere. 

Španski teniser došao je do svoje rekordne 22. grend slem titule u Parizu, a svoje 14. na Rolan Garosu pobedom nad norveškim teniserom Kasperom Rudom od 3:0 u finalu. 

Uoči svakog meča, španski igrač je dobijao injekciju u stopalo, posle čega bi se ono "umrtvilo", kako je on to izjavio, pa bi onda mogao normalno da igra. 

Mnogi sada pričaju da li je takav tretman dozvoljen, a nemački doktor Fric Zegel se ponovo oglasio, a poznat je po čestim kritikama na račun Španca.

BRUTALNO UDARIO PO ŠPANCU Poznati anti-doping stručnjak sve šokirao: Imam trajnu sumnju u to što Nadal radi

Tanjug/Ap

 

Doktor sa Instituta za biomedicinska i farmaceutska istraživanja u Nirnbergu već godinama izražava sumnju u regularnost svega što radi Nadal, ali odnosno najveću sumnju izrazio je u regularnost tenisa. 

-Nadal je pokazao neke abnormalnosti. Imam trajnu sumnju u to što radi i što se tiče regeneracije i cele njegove atletizacije. Pored toga, Nadal dolazi iz Španije, iz zemlje koja nije baš poznata po tome što posebno pažljivo prati svoje heroje - poručio je Fric Zergel za "Sport1".

-Uticajni sportisti imaju oko sebe, kako kažu, "profesionalno okruženje" koje brine od ishrane do uzimanja onoga što je inicijalno dozvoljeno sofisticiranim oblicima fizioterapije, tj. znaju kako funkcioniše telo štićenika i kada će dostići granice koje neće prekoračiti dozvoljeno. Postoji dovoljno tehnika za prikrivanje primenjenog dopinga - dodao je poznati nemački doktor čije tvrdnje nisu dokazane. 

BRUTALNO UDARIO PO ŠPANCU Poznati anti-doping stručnjak sve šokirao: Imam trajnu sumnju u to što Nadal radi

Tanjug/Ap

 

On je spomenuo i slučaj Martine Hingis, koja je bila pozitivna na kokain, a njeno opravdanje je bilo da je - droga umešana u sok od pomorandže - dok je veliku pažnju izazvala i suspenzija Marije Šarapove zbog uzimanja meldonijuma. 

-Decenijama sam pratio događaje i napravio sam sliku. Tenis je u prva četiri sporta kada je u pitanju doping. Postoji sumnja da u tenisu ima više anaboličkih supstanci. I sumnja je sasvim opravdana. Razlog je intenzitet sporta. Ovo nije samo čista spekulacija, već razmatranje svih veza unutar i van turnira - kazao je Zergel koji pored tenisa najviše sumnja u skijaški bijatlon, atletiku i biciklizam. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Vesna

07.06.2022 12:00

Djokovic je najbolji.To zna i Nadal i Federer.Teniska federacija zna da se Nadal dopinguje imsjuci u vidu bolest koju ima, ali ne zele da rade doping test, a ljigavi Nadal cuti. Tako funkcionise zapadna cestitost i pravda.Oni su bruka covecanstva. Djokovicu bi odmah posle meca to proverili. To su zlocinacki umovi

Justicia

07.06.2022 13:15

Pa jeste, doping je dozvoljen ako ce biti uperen protiv Novaka. Sve drugo je trla baba lan...