OTKRIVENA POZADINA SKANDALA NA ROLAN GAROSU Evo šta se krije iza misterioznog broja 1.028
EPA-EFE/YOAN VALAT

U polufinalu Rolan Garosa u kom je Kasper Rud pobedio Marina Čilića dogodio se veliki skandal.

Tokom trećeg seta jedna devojka je upala na teren i vezala se za mrežu

Na sebi je imala belu majicu na kojoj se jasno video natpis "ostalo nam je još samo 1.028 dana". Sada je otkrivena pozadina priče. 

Reč je o devojci Aliz koja ima 22 godine i aktivistkinja je koja se bavi klimatskim promenama. 

- Mi smo u 2022. godini i vreme je da se suočimo sa realnošću, sa svetom u kome političari šalju planetu ka scenariju u kojem Rolan Garos više neće postojati. Danas sam utrčala na teren jer ne želim da rizikujem da ništa ne preduzimam dok je na snazi klimatska uzbuna - navodi se u njenoj izjavi za sajt organizacije "Dertnier renovasion".

Što se tiče broja od tačno 1.028 dana koliko nam je prema njenoj poruci ostalo da reagujemo, objašnjeno je i zašto je tačno taj broj izabran. 

NADAL OPET IGRA PRLJAVU IGRU? Evo šta je Rafi važnije od titule na Rolan Garosu

- Još 1028 dana je ostalo da odredimo budućnost čovečanstva. Manje od tri godine. Odbrojavanje je počelo 28. marta 2022. godine, što je kraj ultimatuma koji je naša organizacija uputila vladi, i datuma kada su građani ušli u građanski otpor. Francusku su osudili sopstveni sudovi zbog klimatske neaktivnosti. Budućnost ove zemlje je bukvalno uništena. Gubiti vreme znači propasti - navodi se na tom sajtu.

OGLASILA SE ANA IVANOVIĆ PRED FINALE ROLAN GAROSA Nekadašnja srpska teniserka poslala poruku jednom teniseru (FOTO)

Ovaj incident nije previše poremetio Kaspera Ruda koji je dosta rutinski pobedio Čilića za svoje prvo grend slem finale u kom će igrati protiv Rafaela Nadala.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading