NOVAKOVA SENKA Gde je nestala vatra u Đokovićevim očima?
AP Photo/Jean-Francois Badias

Očekivali smo novi epski duel, ali nismo ga dobili u punom sjaju. Priželjkivali smo pobedu Novaka Đokovića, izostala je. Izostala je i vatra u Novakovim očima, onaj njegov "ludački" pogled od kojih se svi protivnici plaše, pa čak i Rafael Nadal.

Španac jeste odigrao odličan meč, ali ga Đoković nije naterao da ide do krajnjih granica. Kako je i sam srpski teniser posle poraza rekao, Nadal je bio bolji u ključnim poenima. Upravo je to ono što odlikuje Novaka tokom čitave karijere. On je bio taj koji je bio najbolji kada je bilo najpotrebnije. U četvrtfinalu Rolan Garosa to nije bio slučaj.

OPASNO JE ISKRITIKOVAO ĐOKOVIĆA Vilander progovorio o porazu Novaku, da li se slažete s njegovim rečima?

Već u prvom gemu videlo se da je Nadalov govor tela mnogo bolji. Nije Novak izašao na teren sa pravom energijom. Prečesto je bio pognute glave, očajnički je gledao ka svom boksu. Delovao je rezignirano, kao da nema rešenje.

NOVAKOVA SENKA Gde je nestala vatra u Đokovićevim očima?

EPA

 

Nikako nije uspevao da pusti ruku do kraja, da izbaci Rafu iz komforne zone. Falilo mu je i odlučnosti. U pojedinim trenucima je mogao da izađe na mrežu, ali to nije činio i zbog toga je kažnjen.

Takođe, gotovo da nije imao pomoć servisa. Suviše malo je bilo lakih poena, pa je gotovo u svakom gemu morao žestoko da se namuči da ga dobije.

NADAL JEDNIM POTEZOM ODUŠEVIO SVE Španac se lepo poneo u pobedi

Iako Španca poznaje u dušu, kao da nije imao jasan plan u igri.

Nakon 6:2 i 3:0 za čoveka koji je Rolan Garos osvajao čak 13 puta, susret je neodoljivo podsećao na reprizu finala 2020. godine kada je Nadal ubedljivo slavio.

Ipak, Novak je tada zaigrao na prepoznatljivom nivou. Raširio je ramena i osvojio šest od narednih sedam gemova. Pucao je iz svih pozicija na terenu. A, onda se ugasio. Olako je izgubio treći set 6:2. 

NOVAKOVA SENKA Gde je nestala vatra u Đokovićevim očima?

AP Photo/Jean-Francois Badias

 

Bio je bolji u četvrtom, vodio je 5:2 i tada umesto da pritisne gas, pritisnuo je kočnicu. Nadal je to osetio, namirisao je krv i uspeo da preokrene. 

Publika jeste apsolutno bila na strani španskog tenisera, ali se ne može uporediti sa finalima Vimbldona protiv Rodžera Federera ili sa onom atmosferom kakva je na US Openu. To je Novak ranije znao da pretvori u svoju korist, ali ne i sada, što samo potvrđuje da je ovo bila samo Đokovićeva senka.

DIGLA SE VELIKA PRAŠINA PRE MEČA Novak i Rafa se složili oko jedne važne stvari

Daleko od toga da Novak nije bio motivisan, ali je premalo bilo karakterističnih reakcija u ovako važnom meču. Nije do kraja probudio zver u sebi, više je delovao utučeno, nego besno.

Moguće da se Đoković malo opustio kada je imao brejk prednosti u četvrtom setu i da je mislima već bio u odlučujućem delu igre. Ali, to ga je skupo koštalo, čim je malo spustio gard, usledila je Rafina serija udaraca i nokaut u taj-brejku.

Sada Nadal ima otvoren put do 22. grend slem titule. Mogao bi da napravi džinovski korak ka zvanju najboljeg tenisera svih vremena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading