"NOVAK NIJE RADIO ONO U ČEMU JE NAJBOLJI" Bivši teniseri oduševljeni mečom godine
EPA

Još jedan sjajan meč i opet ogromna borba. Ovako se mogu opisati svi dosadašnji dueli Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. U poslednjem je pobeda otišla u ruke neverovatnog Španca.

Srbin se vratio nakon veoma lošeg prvog seta, te brejka u drugom i mnogi su mislili da prisustvujemo još jednom neverovatnom Đokovićevom povratku. Nole je u četvrtom setu imao 5:2 i utisak je bio da će peti set odlučiti pobednika. Ipak, tada su počele da se dešavaju neshvatljive greške.

- Koliko uloženog truda! Mislio sam na 5:2 u četvrtom setu da će Nadal odustati i koncentrisati se na peti set. Odjednom je Novak počeo manje koncentrisano da udara lopticu, nije radio ono u čemu je najbolji na svetu – nije izvršavao zadatke - rekao je Mats Vilander, bivši grend slem šampion.

Oduševljen kvalitetom meča bio je Tim Henman, koji je svojevremeno bio četvrti teniser sveta.

- Neverovatne scene, kvalitet tenisa tokom četiri sata, u meču koji je trajao do duboko u noć, bio je fascinantan. Rafa i Nole izvlače najbolje jedan iz drugog – kada jedan počne da gubi, kao da želi da se osveti, njegov nivo tenisa postane još bolji. Nadal je bolje počeo, a onda je Đoković bio bolji igrač, potom je vodio i u četvrtom setu… Razmene sa osnovne linije, trčanje iz ugla u ugao terena, brzina kojom su udarali lopticu uz konstantan nivo kvaliteta, čak i posle četiri sata… Sjajno.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading