OSTAJU PRI SVOM STAVU Vimbldon se oglasio saopštenjem
EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Iz organizacije jednog od četiri najveća turnira na svetu izdali su saopštenje povodom odluke ATP i WTA da oduzmu bodove Vimbldonu.

U saopštenju se navodi da su organizatori turnira razočarani odlukama koje su ove dve teniske asocijacije sprovele.

ĐOKOVIĆ GUBI PRVO MESTO Kazna za Vimbldon, ogroman udarac za Novaka, sledi veliki pad na ATP listi

Takođe, još jednom su organizatori turnira potvrdili da i dalje stoje uz svoju odluku da ruskim i beloruskim teniserima ne bude dozvoljeno učešće na ovom turniru.

- Želimo da iskažemo razočaranje odlukama koje su preduzeli ATP i WTA, a ogledaju se u oduzimanju bodova osvojenih na Vimbldonu. Verujemo da su ove odluke disproporcionalne u ovom kontekstu i da i da štete svim igračima na Turu. Uzevši poziciju koju je zauzela Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, u cilju ograničvanja ruskog uticaja, mi stojimo uz našu prvobitnu odluku - navodi se u saopštenju Vimbldona.

OVO SE ČEKALO Evo kada Novak započinje odbranu titule na Rolan Garosu

Iz organizacije smatraju da bi se uspesi postignuti na ovom turniru zloupotrebljavali.

- Ne želimo da prihvatimo uspeh kojim bi učešće na Vimbldonu bilo iskorišćeno da doprinese ruskoj propagandoj mašini, koja je duboko kontrolisana od strane ruske države i koja ima istoriju zloupotrebe sportskih uspeha kako bi napravila trijumfalan narativ i predstavila ga ruskom narodu - stoji u saopštenju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Pera

21.05.2022 07:34

Ako su mislili da kazne Vimbldon onda je trebalo da se turnir otkaže i to bi bilo u redu. Ovako će biti kažnjeni samo igrači koji su prošle godine osvajali poene. Organizatore turnira za to nije briga. Oni će imati sponzore,biće publike,reklama,novčenih nagrada.....znači organizatori ne gube , gube samo igrači sa vrha. Gde je tu logika.

Djoka

21.05.2022 11:36

@Pera - Federer stoji iza svega Nemačka ljubomora i Švajcarska sujeta su zlo svakog sporta a naročito tenisa.