ĐOKOVIĆ GUBI PRVO MESTO Kazna za Vimbldon, ogroman udarac za Novaka, sledi veliki pad na ATP listi
EPA-EFE/NEIL HALL EDITORIAL

Zvanično je objavljeno da je ATP odlučio da kazni Vimbldon oduzimanjem bodova zbog sankcionisanja ruskih i beloruskih tenisera.

Ovo bi moglo da ima velike posledice po najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Zbog toga što suspenzija ruskih i beloruskih sportista sa tog turnira nije u skladu sa sportskim merilima i načelom ravnopravnog takmičenja, Vimbldon će biti jednostavno obrisan iz ATP bodovanja ove sezone, iako će se igrati. 

Naime, za razliku od sistema koji se primenjivao tokom pandemije virusa korona u kome su igrači zadržavali prošlogodišnje bodove sa turnira koji se te godine nisu igrali, sada to neće biti slučaj.

To znači da će bodovi sa Vimbldona 2021. godine biti jednostavno obrisani, a za 2022. godinu igrači neće imati nikakvu šansu da poprave svoj saldo.

Najdeblji kraj izvući će Đoković, piše dobro obavešteni novinar Ben Rotenberg.

Novak Đoković je aktuelni šampion Vimbldona i on gubi 2.000 bodova u ovom slučaju, dok drugoplasirani Danil Medvedev i trećeplasirani Aleksandar Zverev izgubiti 180 bodova zbog slabijeg plasmana, jer su ispali u četvrtom kolu.

 

 

To znači da Novak Đoković posle Vimbldona neće biti prvi teniser sveta i rang lista će izgledati ovako:

1. Danil Medvedev 7800 poena

2. Aleksandar Zverev 6895

3. Novak Đoković 6660

4. Stefanos Cicipas 5965

5. Rafael Nadal 5525

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Djoka

20.05.2022 22:06

ATP ( čitaj Federer i Nadal ) stalno pronalaze metode kako da eliminišu dominaciju Novaka. Kada su mu pre dveipo godine brisali prvo mest zbog Kovida sada ga mogu zaustaviti oduzimanjem bodova. Ako žele da kazne Vimbldon onda neka zabrane takmičenje. Novak će i to progurati i njegov juriš na tron najboljeg u istoriji je temeljan zbog belisvetskih idiota.

Bilja

20.05.2022 22:40

VIMBLDON treba bojkotovati. Čista nacistička hajka na sportiste.

nenad sokolovic

20.05.2022 23:14

Nikad gluplju odluku nisam čuo. Kakve veze igrači imaju sa organizacijom.Valjda treba kazniti organizatore a ne igrače,nisu im igrači zabranili učešće. To je samo još jedna predivna igra da Noleta skinu sa trona. Ovo je stvarno neverovatno,ja ne bi ni išao na takmičenje,zašto kad se ne dobijaju bodovi

Roki

23.05.2022 12:54

To sigurno nebi uradili da je Nadal i Federer na 1. mestu!!! Zaista kako perfidno smišljeno po drugi put ove god. protiv najboljeg igrača na svetu.🙄👎👎👎 Nepravda najviše boli i plus si nemoćan da utičeš na to, pa dokle više će ovaj narod da im smeta i naši vrhunski sportisti?