NESPOSOBNE KUKAVICE NAPADAJU NOVAKA Italijan zapušio usta Đokovićevim kritičarima, ovako jake reči će svi upamtiti
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Srpski teniser Novak Đoković još uvek je glavna tema u Italiji, gde je nedavno osvojio Masters u Rimu pobedom nad Stefanosom Cicipasom sa 2:0.

Čuveni italijanski kritičar i istoričar umetnosti Vitorio Sgarbi spada među one koji se dive Noletu i koji to ne kriju, a Sgarbi je nedavno u jednom intervjuu tamošnjim medijima to i potvrdio.

- Đoković je simbol slobode i hrabrosti. Đoković nije dobio samo jedan meč, već je pobedio sve koji su hteli da ga speče da igra - rekao je Sgarbi. 

Italijan je komentarisao i odluke da se teniserima, kao i generalno sportistima iz Rusije i Belorusije zabrane učešća na velikim takmičenjima.

NESPOSOBNE KUKAVICE NAPADAJU NOVAKA Italijan zapušio usta Đokovićevim kritičarima, ovako jake reči će svi upamtiti

EPA/Ettore Ferrari

 

- Umetnost je individualna stvar, muzika je individualna, sport je individualan i ni vaše državljanstvo niti neki stav ne mogu da budu razlog da se spreči neko da dominira. Tako da ko god da je sprečio Đokovića da igra u Australiji - on je kukavica. To je vlada nesposobnih koji su ga tretirali kao da je bolestan. Toliko je bio bolestan da je stigao u Italiju i osvojio turnir čim su ove zabrane koje su postavili nesposobni ukinute - poručio je Italijan i dodao:

-  Moramo da živimo u zdravom svetu, a bolesni moraju da se leče. A Đoković je pokazao kakav je čim su mu dozvolili da igra. Sada vidimo da živimo u svetu nesrećnih i u svetu kukavica. Đoković je sa druge strane simbol hrabrosti i slobode. Uz njega sam i podrđavam ga u ovom trenutku - podvukao je Sgarbi. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading