KONTROVERZNA TENISERKA OPET U CENTRU SKANDALA Htela da bude žena Novaka Đokovića, sada traži suspenziju za ruske tenisere
EPA

Marta Kostjuk važi za jednu od kontroverznijih teniserki na svetu. Devetnaestogodišnja Ukrajinka našla se u centru pažnje kada je svojevremeno rekla kako sanja da će biti žena Novaka Đokovića. Sada je 59. igračica sveta opet tema broj jedan, a razlog je njena objava na društvenim mrežama, gde je tražila pojačane sankcije za ruske i beloruske tenisere.

- Primetili smo da su neki teniseri iz Belorusije i Rusije u nekom trenutku spomenuli rat, ali nijednog trenutka nisu rekli da su ih njihove zemlje započele na teritoriji Ukrajine. Zbog toga tražimo od organizacija WTA, ATP i ITF da se pobrinu da igrači koji predstavljaju ove zemlje odgovore na sledeća pitanja: podržavate li invaziju Rusije i Belorusije na teritoriju Ukrajine zbog čega je izbio rat? Podržavate li vojne aktivnosti Rusije i Belorusije u Ukrajini? Podržavate li režim Putina i Lukašenka? Zahtevamo da izbacite sve ruske i beloruske sportiste iz svih takmičenja kao što je Vimbldon to već uradio. Dolazi vreme kada je ćutanje izdaja, a to vreme je sada - napisala je ona.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading