TENISKI KLASIK Novak je na ovaj meč čekao skoro tri godine, vreme ja za osvetu
EPA/JOHN G. MABANGLO

Navikli smo da ih gledamo u završnicama grend slemova, da vode ljute bitke za najveće trofeje, ali sada su okolnosti znatno drugačije.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković za rivala u trećem kolu mastersa u Rimu ima Stena Vavrinku, Švajcarca koji je umeo da mu nanese bolnije poraze i od Rodžera Federera.

OBJAVLJEN RASPORED Evo kada Novak Đoković nastavlja pohod na titulu u Rimu

Teniski klasik

Kada se sastanu prvi i 361. na svetu, logično je da mnogi pomisle kako nije reč o teniskom klasiku i kako bi Novak morao da razbije Stena.

Ali, mečevi Đokovića i Vavrinke uvek sa sobom nose posebnu draž.

Novak vodi 19:6 u pobedama, međutim, poslednji put sastali su se još 2019. godine u osmini finala US opena, kada je srpski teniser bio primoran da preda meč pri vođstvu Švajcarca 6:4, 7:5, 2:1.

TENISKI KLASIK Novak je na ovaj meč čekao skoro tri godine, vreme ja za osvetu

EPA-EFE/JUSTIN LANE

 

Pre toga sastali su se u finalu poslednjeg grend slema u sezoni kada je Vavrinka pobedio 3:1.

Tako da nema dileme da je Novak silno motivisan za revanš.

Pored dva pomenuta poraza, Vavrinka je Đokovića pobedio i u finalu Rolan Garosa, četvrtfinalu Australijan opena i spada u red onih igrača koji, kada mu je dan još kako zna da uzme skalp osvajaču 20 grend slem titula.

NOVAKU SE NE PIŠE DOBRO Evo koliko je Đoković izgubio novca nakon što ga je napustio još jedan sponzor

Sten igra veoma snažno, bekhendom je mnogo muke zadavao našem teniseru. I sam je u nekoliko navrata isticao kako zna da Novak ne voli da igra protiv njega.

Zanimljivo da su upravo u Rimu igrali finale 2008. godine kada je Đoković slavio posle preokreta i došao do prvog trofeja u "večnom gradu".

Nema dileme da je Novak danas ogroman favorit, ali bude li Vavrinka inspirisan kakv često i jeste u duelima sa našim asom, mogli bismo da imamo veoma zanimljiv meč.

Vavrinkin strah od kraja

Vavrinka je u proteklih 15 meseci dva puta bio na operacionom stolu, ali ne odustaje od tenisa.

Nekadašnji treći teniser sveta u Rimu je zabeležio prvu pobedu posle 456 dana, pošto je savladao Rajlija Opelku 3:6, 7:5, 6:2.

Bio je to njegov tek treći meč ove sezone, a trostruki grend slem šampion je slavio iako je imao set i brejk zaostatka. 

U narednom kolu pobedio je Lasla Đerea i zakazao okršaj sa Đokovićem.

NIŠTA OD SRPSKOG OKRŠAJA U RIMU Đere ostao bez osmine finala, Vavrinka posle drame zakazao "klasik" protiv Đokovića

Švajcarac je propustio veći deo prethodne sezone zbog povrede stopala, zbog koje je dva puta išao na operaciju. 

- Bio sam potpuno van terena. Naporno sam radio da se vratim, uzbudljivo je ponovo pobeđivati i videti da stvari idu nabolje. Osećam se mnogo bolje na svakom treningu, mnogo sam trenirao da bih popravio svoje kretenje. Znam da ću se vratiti na svoj nivo, uveren sam da će se to dogoditi. Treba mi samo još nekoliko meseci da bih bio tamo gde želim da budem. Već sam napravio ogroman korak. 

Priznaje da je vrlo lako moglo da se desi, pa da završi karijeru. Ipak, još uvek oseća "vatru u sebi".

- Posle dve operacije u mojim godinama, mogao sam lako da prestanem da igram, jer je moja karijera već mnogo bolja od onoga što sam očekivao kada sam odrastao. Ali još osećam tu vatru u sebi, verujem da mogu da igram na visokom nivou. I dalje mislim da mogu da ostvarim odlične rezultate. Možda ne sada, ali za nekoliko meseci. Nemam cilj kada je reč o plasmanu na ATP listi, želim da se vratim na svoj nivo, da stignem daleko na svakom turniru - rekao je Vavrinka.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading