VAJDA OTVORIO DUŠU Slovak otkrio zašto se rastao sa Đokovićem, ovo je malo ko očekivao
Foto: EPA

Velika se prašina podigla kada su Novak Đoković i Marjan Vajda raskinuli saradnju. 

Vajda je, nakon što je, preuzeo brigu o karijeri sunarodnika Aleksa Molčana, otkrio da je odluka da više ne bude deo Đokovićevog tima, isključivo srpskog tenisera.

- Rastali smo se prijateljski Novak i ja. Rekao sam Goranu (Ivaniševiću) da ćemo trenirati zajedno u Parizu. Nisam rekao Novaku za saradnju s Molčanom, ali jesam Goranu, tako da sigurno i Novak zna - rekao je Vajda na konferenciji za medije u Bratislavi, a potom sve bliže objasnio:

PRIZNAO JE "Novi Nadal" otkrio kako ga je Nole isprašio, Srbin ga stavio na mesto

- Bila je to kombinacija više razloga: dugo smo bili zajedno, a njegove odluke pokazivale su da želi da se usredsredi na grend slem turnire – zato on možda misli da nije idealno da ima toliko ljudi u timu. Želeo je da to smanji i da ima samo jednog trenera. Ne znam zasigurno, jer ga nikada nisam pitao, ali pretpostavljam analizirajući njegov raspored turnira, da je želeo da smanji tim, i odabrao je Gorana Ivaniševića. Nije imalo smisla da ga treniram jedino na slemovima, treneru je potreban dugoročni plan.

Foto: EPA

 

Na pitanje da li je Đoković predložio saradnju samo na grend slemovima, Vajda je odgovorio:

- Ne znam, jer nikada nisam pitao.

NAREDNI NOVAKOV RIVAL Uporedio Đokovića sa Boltom i to na kakav način

Osvrnuo se i na Novakove mečeve ove sezone.

- Nije bio u dobroj formi zbog svega što se dešavalo na startu sezone. Nema dovoljno mečeva, zato sada gleda da igra gde god može. Polako postaje onaj stari, mada nije bilo baš najbolje u finalu u Beogradu. Možda se bude malo mučio u Madridu i Rimu, ali mislim da će biti spreman za Rolan Garos - zaključio je Vajda.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (1)

Loading
Sreten

19.05.2022 22:40

Nije lepo od Novaka što je tako postupeo.