BEKER U JEDNOM OD NAJGORIH ZATVORA U BRITANIJI Prepuno prljavštine, pacova, zatvorenici se često tuku, uslovi očajni
EPA-EFE/ANDY RAIN

Preko 25 miliona dolara zarađenih samo od tenisa tokom igračke karijere, prvo mesto na ATP listi, šest grend slemova... Pa još šest takvih trofeja kao trener Novaka Đokovića. Sve to je davna prošlost za Borisa Bekera, čoveka kojem je život uništen i koji će naredne dve i po godine provesti iza rešetaka. 

Nekadašnji nemački teniser ranije je bio poznat po luksuznom načinu života i lepim ženama oko sebe, a naredni period provešće u jednom od najgorih zatvora u Velikoj Britaniji. Kako prenose britanski mediji, uslovi u zatvoru Vandsvort su katastrofalni! 

Viktorijansko zdanje staro oko 170 godina prepuno je prljavštine i pacova, a njegovi kapaciteti davno su probijeni. Trenutno se u ovom objektu na izdržavanju kazne nalazi čak 1.300 robijaša, a uslovi ne bi bili sjajni ni da ih je daleko manje. 

BEKER U JEDNOM OD NAJGORIH ZATVORA U BRITANIJI Prepuno prljavštine, pacova, zatvorenici se često tuku, uslovi očajni

EPA/ IAN LANGSDON

 

Beker se trenutno nalazi u samici, ali se očekuje da uskoro bude prebačen u jednu od soba koju će deliti sa "cimerima". Tamo će ga dočekati veliki broj zatvorenika koji imaju ogromnih problema sa vladanjem i poštovanjem zatvorskih pravila, kao i veoma nizak nivo higijene. 

NOVAKU SE (NE) DRMA TRON Evo šta je potrebno da se desi pa da Đoković ostane bez krune posle Madrida

Kako prenosi "Dejli Mejl", toaleti u ćelijama ne nude nimalo privatnosti...

Takođe, ovaj zatvor je u samom vrhu listu po broju incidenata kada je reč o Velikoj Britaniji. Čuvari u proseku četiri puta dnevno upotrebe silu, a gotovo svakodnevno desi se fizički obračun između zatvorenika. Do ovoga dolazi zbog problema koje zatvor ima sa korišćenjem narkotika, ali i zbog mentalnog zdravlja ljudi unutar zidina.

BEKER U JEDNOM OD NAJGORIH ZATVORA U BRITANIJI Prepuno prljavštine, pacova, zatvorenici se često tuku, uslovi očajni

EPA

 

Po izveštajima komisija, zatvorenicima u Vandsvortu je strahovito dosadno, a samo dva sata dnevno provode na čistom vazduhu. Zbog toga je ogroman procenat zatvorenika pokušao samoubistvo, dok su drugi potražili stručnu pomoć zbog psihičkih problema. 

Sa svim tim problemima moraće da se izbori i Boris Beker, kojem je zbog bankrota određena zatvorska kazna u trajanju od dve i po godine. Po nekim informacijama, on bi mogao da bude pušten na uslovnu kaznu nakon polovine tog vremena, ali ni to ne deluje malo iz perspektive nekada najboljeg tenisera svega. 

Da stvari budu čudnije, zatvor Vandsvort nalazi se u jugo-zapadnom delu Londona, na samo tri kilometra od Vimbldona, kultnog mesta za tenisku istoriju. Na tim terenima je Boris Beker sa samo 17 godina stigao do svoje prve grend slem titule i najavio impresivnu karijeru koja je trajala 15 godina.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading