EMOTIVNI ZAVRŠETAK TURNIRA U BEOGRADU Đokovićev "teniski otac" se rasplakao pred navijačima: Samo smo Srđan i ja znali da će Nole biti najbolji
Foto: Twitter/printscreen

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da dođe do titule na Srbija openu pred prepunim tribinama na Dorćolu, pa će ovaj Vaskrs po lepšem pamtiti Rus Andrej Rubljov koji je odigrao meč karijere i savladao prvog reketa sveta.

Međutim, publika u Beogradu bila je zadovoljna Noletovom partijom, a nakon meča emocije su savladale mnoge, pa i Nikolu Pilića, koga i sam Nole zove svojim "teniskim ocem".

Legendarni stručnjak dobio je nagradu od Novaka kao znak pažnje za sve što je učinio za njega u karijeri, a Pilić se u obraćanju rasplakao.

- Ne znam šta da kažem. Izuzetna mi je čast da sam ovde. Jedna mala korekcija, on nije jedan od najvećih svih vremena, on je najveći svih vremena. U konkurenciji Federera, Nadala, Mareja i društva, 366 sedmica biti broj jedan, to je više od sedam godina. Po mom skromnom ubeđenju, možda će trebati 1.000 godina da se taj rekord obori. Srđan i Dijana, moju suprugu i mene je tretirao kao familiju. Hoću reći jednu stvar... Kad prođeš 80 godina, emocije su i veće. Imam 60 godina iskustva, ovo je jedna od najboljih publika koju sam ja u svom životu video. Još jedna rečenica - vi možete biti ponosni da u ovoj državi postoji jedan kao što je Novak Đoković.

- I nije mi jasno zašto ne mogu normalno da govorim. Sa Novakom sam vezan i želim mu sve najbolje. Za mene, nisam subjektivan, on je najbolji igrač svih vremena. Moram reći još jednu stvar - Srđan i ja smo uvek mislili da će biti veliki šampion. To je bio, ostao je, ali ono što je najvažnije - on je odličan čovek. Žao mi je što danas nije dobio, čestitam Rubljovu koji je igrao odlično, ne zaboravimo da je šesti - sedmi igrač sveta, da je Novak igrao prvi, drugi, treći dan tri seta. Bio je bolestan, svaka čast kako se borio. Hvala vam lepo na svemu!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading