Rubljov govorio o meču sa Novakom i oduševio srpske navijače, pa se dotakao teme broj 1
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ruski teniser Andrej Rubljov na impresivan način se plasirao u finale Serbia opena, pošto je u polufinalu deklasirao Italijana Fabija Fonjinija (6:2, 6:2). 

Rival u borbi za trofej u nedelju od 14 časova biće mu prvi reket sveta Novak Đoković.

- Igraću protiv jednog od najboljih igrača ikada. Probaću da igram najbolje što mogu, opušteno. Videćemo šta će se desiti. Izaći ću. On zna sve, može da uradi sve. Može da se brani, trči, napada. Sve radi savršeno - rekao je Rubljov.

OGLASIO SE LEGENDARNI TRENER POVODOM ODLUKE VIMBLDONA Njegove reči digle su planetu na noge

Neizostavna tema bila je i odluka organizatora mastersa u Rimu da, poput Vimbldona, zabrane učešće ruskim i beloruskim igračima.

- Ne brinem. Znam poziciju ATP-a. Nadam se da će nam dozvoliti da igramo. Nadam se da će sve biti okej - naveo je osmi reket sveta.

Osvrnuo se i na izjavu nekadašnjeg ukrajinskog tenisera Aleksandra Dolgopolova koji je istakao da je Vimbldon doneo dobru odluku.

OVACIJE ZA RUSA U BEOGRADU Publika gromoglasnim aplauzom pozdravila Đokovićevog rivala (VIDEO)

- Ne poznajem dobro Dolgopolova, trenirao sam sa njima nekoliko puta kao mlađi. Nisam tu da se borim, da određujem šta je tačno ili netačno. Želim mir - jasan je Rubljov.

Rubljov je, baš kao i ostali ruski teniseri, imao veliku podršku beogradske publike.

- Navijači me podržavaju. Dobar je osećaj, neverovatan, specijalan. Osećam podršku. Zahvalan sam. Znam da će sutra podržavati Novaka. Njegov je turnir, teren, grad - zaključio je ruski teniser.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading