OGLASIO SE LEGENDARNI TRENER POVODOM ODLUKE VIMBLDONA Njegove reči digle su planetu na noge
EPA-EFE/NEIL HALL

Legendarni teniski trener Patrik Muratoglu stao je u zaštitu ruskih i beloruskih tenisera kojima je zabranjeno učešće na Vimbldonu.

Francuz je u izjavi za “Tenis mejdžors” ocenio odluku turnira u Londonu kao šokantnu, a istakao je i da su ruski i beloruski sportisti uradili sve što su mogli, kao i da bi osudama svoje zemlje mogli da dovedu u opasnost svoje porodice.

ZVEREV STAO UZ NOVAKA Nemac se oglasio i podržao Đokovića, javila se i legendarna teniserka

- Ovakva odluka je za mene šokantna. Ostavite politiku političarima. Naravno, dešava se rat. Svi su protiv toga, uključujući i sportiste iz Rusije i Belorusije. Razumem položaj u kojem se nalaze ukrajinski teniseri jer članovi njihove porodice ili njihovi prijatelji mogu da budu ubijeni u svakom trenutku i da žele da ruski sportisti eksplicitno osude ruske vlasti. Ali ti ruski sportisti imaju porodice koje žive u Rusiji i oni potencijalno mogu da ih dovedu u tešku poziciju. Mislim da su ruski i beloruski teniseri već dovoljno rekli. Uradili su najviše što mogu - jasan je Muratoglu.

NOVAKOVE REČI SNAŽNO ODJEKNULE Đoković stao uz Ruse i Beloruse, progovorio o odluci Vimbldona

Postoji opasnost da bi stopama Vimbldona mogli da krenu i drugi turniri, pre svega tu se misli na masters u Rimu pošto i italijanska Vlada razmišlja da zabrani učešće ruskim i beloruskim teniserima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading