NOVAK ĆE BITI TRENER? Đoković pronašao tenisko čudo, stvara "novog Medvedeva"
Instagram

Mladi Čeh 16-godišnji Jakub Menšik igra na Serbia openu, a Novak je otkrio nešto više o njemu.

- Igrao je finale Australijan opena sa 16 godina. To je stvarno impresivno. Gledao sam ga malo i preko zajedničkog kontakta i prijatelja smo stupili u kontakt s njim i nudili mu da dođe na nedelju dana treninga ovde. Igrali smo tri, četiri puta jedan sa drugim, trenirali, sada smo mu dali vajld kartu za kvalifikacije. Mislim da je svetla budućnost pred njim. Veoma je dobar momak, a znamo kakva je teniska češka škola sa izuzetno uspešnim teniserima i teniserkama, upravo iz tog kluba iz kog on dolazi, iz Proštejova. Čovek koji je vlasnik kluba je sponzorisao i Kvitovu, Berdiha, šampione koji su došli do samog svetskog vrha - rekao je Novak.

Nastavio je u istom ritmu.

 - Mislim da on ima predispozicije. Podseća me dosta na Medvedeva jer je visok, na brzoj podlozi igra bolje, ima izuzetno jak, precizan servis, bekhend ima kao i svi Česi izvanredan, a forhend uvek može da napreduje, ali mislim da već sa 16 godina ima kompletnu igru, a i viši je od mene. Dosta me, kažem, podseća igrom na Medvedeva, deluje zrelo mentalno i mislim da će daleko da dogura.

 

 

Nole ima oko za talente, možda bi jednog dana mogao da postane trener.

ISKRENO Ispisao je istoriju, podizao pehare, uništavao Nadal i Federera, ali Nole jednu stvar nikad nije uspeo da promeni

- Oni su već tu dokazani u juniorskom ili na početku seniorskog tenisa... Ne volim sad da pričam o sebi, da hvališem sebe, ali sam se uvek trudio da budem dostupan i da budem na raspolaganju mladim teniserima nezavisno odakle dolaze. Pogotovo mladim teniserima kojima trebaju savet, pomoć smernica... Oni znaju da uvek mogu da dođu kod mene, takav je slučaj isto i sa Holgerom Runeom. Volim kada mi priđu mladi teniseri i postave mi pitanje. Najbolji način da se nešto nauči je kada pitaš nekog ko je već ostvario to što ti želiš da ostvariš, pa ima nešto vredno da podeli sa tobom.

Bonus video:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading