ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU Novak surovo iskren posle trilera
Alo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uz mnogo muke i posle skoro tri i po sata igre pobedio je Lasla Đerea -  2:6, 7:6 (6), 7:6 (4).

Bila je to velika bitka u prestonici naše zemlje u kojoj je publika maksimalno uživala od prvog do poslednjeg poena.

Po završtku meča, Novak je, vidno umoran stigao pred novinare i izneo utiske o meču.

NOVAKOVE REČI SNAŽNO ODJEKNULE Đoković stao uz Ruse i Beloruse, progovorio o odluci Vimbldona

Još jedan uzbudljiv meč, više od tri sata velike bitke. Igrali smo na podlozi koja je najsporija, koja zahteva mnogo fizičke i mentalne energije da se dobije meč. Posebno kad se igra protiv Lacija, koji sjajno udara. Imali smo nažalost kišu, to je promenilo uslove. Teren je bio spor, loptice teške i velike, nije bilo brzine u njima kao ranijih dana. Prvi meč, pred navijačima, tu su bili nervi, očekivanja. Velika podrška, ali to sam navikao, mada je uvek nervozno i posle toliko godina pred ovom publikom. Čudan je osećaj da igram protiv srpskih igrača, ali je publika bila sjajna. Đere bio bolji veći deo meča, napadao je, kontrolisao veći deo meča. Nisam se sjajno osećao, imao sam loš meč što se tiče servisa, uspone i padove. Uspeo sam da fizički izdržim i preživim triler posle tri i po sata. To je pozitivno u odnosu na Monte Karlo, tamo nisam uspeo da izdržim. Nadam se da ću se oporaviti do sutra i biti bolji. Kecmanović je u dobroj formi, biće mi potrebna podrška - rekao je Novak.

ĐOKOVIĆ POSLAO PORUKU KECMANOVIĆU Novak jednom rečenicom nasmejao sve

Istakao je da mu je ovakva pobeda dobrodošla.

- U ovom trenutku s obzirom na okolnosti i mali broj mečeva, ovakva pobeda posle tri i po sata borbe je dobrodošla i mentalno veoma bitna, ali i igrački. Nisam blizu maksimuma kvaliteta tenisa, ali toga sam svestan. Nije prvi put da imam niži stepen samopouzdanja, ali znam šta mi je činiti. To iskustvo ću pokušati da iskoristim da podignem nivo igre. Sad su mi najpotrebniji mečevi. Pobeda mi dosta znači sa mentalno-emotivne perspektive - naveo je svetski broj 1.

Novak se u četvrtfinalu sastaje sa Miomirom Kecmanovićem, koji je u dva seta pobedio Džona Milmana.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading