IVANIŠEVIĆ SVE OTKRIO Ovo je pravi razlog loše igre Novaka Đokovića u Monte Karlu
EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Najbolji svetski teniser Novak Đoković eliminisan je u drugom kolu mastersa u Monte Karlu nakon poraza od Alehandra Davidoviča Fokine (1:2) i neće moći da se bori za titulu u Monaku.

Trener našeg asa Goran Ivanišević ističe da je glavni razlog loše igra Noleta to što je došao u Monte Karlo bolestan.

- Nije mu bilo dobro pre nego što je došao, bio je bolestan. Recimo da nije bio na 100 odsto da se takmiči. Pre svega u ovoj situaciji. pre tri nedelje nije smeo da igra ovde zbog odluke Kovida. Onda je Francuska odlučila da popusti mere i bilo mu je dozvoljeno. I psihički je teško. Možete da igrate do polufinala. Ali ne možete da se pripremite na način na koji bi trebalo. A onda mu je pozlilo. I, da budem iskren, nisam očekivao nešto spektakularno od ovog turnira. Ali ići će na Rolan Garos za pet-šest nedelja, ima još nekoliko turnira i biće spreman - rekao je Ivanišević za sajt "Ubitenis".

IVANIŠEVIĆ SVE OTKRIO Ovo je pravi razlog loše igre Novaka Đokovića u Monte Karlu

EPA

 

Za Hrvata Nole je najbolji u istoriji, tu nema dileme.

- Nikad se ne zna šta bi bilo u Monaku da je prošao Fokinu. Novak je za mene najbolji igrač u istoriji tenisa. Uvek nađe način da pobedi, uvek nađe način da se izvuče iz nevolje. Otprilike juče, pre svega, trebalo je da dobije drugi set sa 6-0. U jednom trenutku je gubio 3:0, kada je trebalo da vodi 3:0. Imao je brejk i gem lopte. Izgubio je mnogo energije. Ali, naći će izlaz iz ovoga u svom stalnom igranju. Imao je samo tri meča pre ovog turnira. Šljaka nije laka. Prošlu godinu je ovde počeo prilično loše, izgubio je od Evansa u drugom kolu. Onda je u Beogradu izgubio u polufinalu. Počeo je da igra dobro u Rimu gde je stigao do finala, a zatim je osvojio Rolan Garos, tako da nisam zabrinut. Samo mu je potreban kontinuitet, mora da igra sve više mečeva i pronaći će svoj put.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Zlata

14.04.2022 14:17

Nema opravdanja za Novaka.Sam je doprineo da dozivi debakl.Vrhunski i svetski sportista mora igrati svaki dan kao na turnirima a Nole( mnogo ga volim) se pogubio iz samo njemu znanog razloga.Ili ce biti svetski br. 1 ili ce otici u legendu...mislim da je vec odlucio.Ne bi dosao na takmicenje da smatra da nije spreman...nema opravdanja.

Beki

14.04.2022 14:19

Uvek se izvlaci, uvek je neki drugi razlog a ne da ga je pobedio bolji. Ako mu nije bilo dobro, zasto je izasao na teren?