SRAMOTA O KOJOJ BRUJI CEO SVET! Još jedan dokaz da su svi protiv Novaka! (VIDEO)
EPA

Odavno je svima postalo jasno da u tenisu vladaju dvostruki aršini i da Novak Đoković nema isti tretman kao ostali igrači, a sada se pojavio još jedan dokaz koji potkrepljuje tu teoriju. 

Lavinu komentara pokrenuo je potez Amerikanca Džensona Bruksbija koji je u prvom kolu mastersa u Majamiju protiv Federika Korije reketom pogodio skupljača loptica.

Tokom trećeg seta, Bruksbi je bacio reket, skupljač lopti se pomerio, ali ga je reket ipak pogodio u nogu.

Mnogi su mišljenja da je američki teniser morao da bude diskvalifikovan, ali to se nije dogodilo već je samo kažnjen gubitkom jednog poena.

 

 

Korija je još na terenu tražio da 21-godišnji Bruksbi bude diskvalifikovan.

- Mislim da je trebalo da bude diskvalifikovan. Kada se pogodi neko drugi na terenu, nezavisno od jačine, to treba da bude diskvalifikacija. Pri tom je već ranije tokom meča bacao reket, u prvom setu - rekao je Korija.

Ipak, sudija Karlos Bernardes nije reagovao, što nije leglo Argentincu.

- Rekao sam mu da me je razočarao, jer nije ni pitao skupljača kako se osećao. Ne znam zašto se poneo tako - ispričao je Argentinac.

Reagovao je i nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije SAD Patrik Mekinro.

- Ozbiljno, šta je potrebno da se desi? Da padne krv, pa da se propisno kazni igrač. Ovo je apsolutno apsurdno - jasan je Mekinro.

Razumljivo, sve ovo najviše je pogodilo navijače Novaka Đokovića, koji je 2020. godine diskvalifikovan sa US Opena jer je nehotice lopticom pogodio linijskog sudiju.

Ali, ovo je samo potvrda da je Srbin mnogima trn u oku. Što bi rekao Džorž Orvel u knjizi "Životinjska farma" - Sve životinje su jednake, ali su neke jednakije od drugih.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading