SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI! Isplivali šokantni detalji, ATP skovao zaveru - HTELI DA SUSPENDUJU ĐOKOVIĆA, Novak ponovo morao na sud!
EPA-EFE/ALI HAIDER

Novi udar na najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića! ATP je pokrenuo postupak protiv našeg asa kome je pretilo oduzimanje 1.000 bodova i zabrana učešća na mastersu u Parizu. 

Naime, potpuni haos je nastao jer Novak nije mogao da nastupi u Indijan Velsu. 

Đoković se prijavio za prvi masters u sezoni nadajući se da bi mogao da nastupi na ovom turniru uprkos tome što nije primio vakcinu protiv koronavirusa. Kao drugi nosilac turnira on je počinjao svoj turnir od drugog kola i već je bio u žrebu kada je objavljeno da neće igrati, a to je protiv pravila ATP-a! 

NOLE IMA DVOJNIKA U HOLIVUDU! Ovako će Đoković izgledati kada ode u penziju (FOTO)

Pravila nalažu da se igrač koji se povuče iz glavnog žreba nekog turnira drastično kazni. 

- Bilo koj igrač koji se povuče iz glavnog žreba ATP Masters 1.000 turnira dobiće kaznu i biće suspendovan sa jednog narednog ATP Masters 1.000 turnira. To će biti turnir na kome je igrač zaradio najviše poena tokom prethodnih 12 meseci - navodi se u pravilniku ATP. 

 

 

To bi značilo da bi se Đokoviću oduzelo pravo nastupa na mastersu u Parizu na kojem treba da brani titulu, tačnije 1.000 ATP bodova. 

Ipak, kako javlja Ben Rotenberg, Novak je iskoristio priliku da se žali ATP sudu i nekako je uspeo da izbegne kaznu.

SADA JE I ZVANIČNO! Novaku se otvara put do titule, Nadal otkazao učešće na OVOM turniru

- Igrači mogu da budu izuzeti iz suspenzije ako odrade "promotivne aktivnosti" ili je povlačenje bilo u skladu sa pravilima tunrira. Teniseri mogu da se žale na kaznu ATP tribunalu - navodi se dalje u pravilniku.

Kako navdi Rotenberg, ATP je objavila da je Novakova žalba bila uspešna, da su njegovi argumenti uvaženi i da zato neće biti suspendovan sa mastersa u Parizu.

Podsećamo, Đoković je prošle godine u finalu Pariza pobedio Rusa Danila Medvedeva i tako mu se revanširao za poraz u finalu US opena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading