NE, OVDE NIJE REČ O SREĆI I SLUČAJNOSTI! Jelena Đoković otkrila najveću tajnu Novakovog uspeha!
Profimedia

- Tajna prevazilaženja svakog izazova su dobre navike i dnevne rutine. Kada lutate i stvari postanu suviše komplikovane, vratite se svojim osnovnim rutinama, onima koje su vas i dovele do uspeha. Novak je jako istrajan u tome. Svako jutro započinje stvarima koje ja ukratko zovem rituali. Oni čine temelj njegovog dana. Takva rutina je i izvrstan izvor energije - napisala je Jelena u svom blogu.

NE, OVDE NIJE REČ O SREĆI I SLUČAJNOSTI! Jelena Đoković otkrila najveću tajnu Novakovog uspeha!

Profimedia

 

 

Objasnila je i kako to izgleda u praksi.

- Spavanje određeni broj sati, molitve, disanje, istezanje, unos vode i hrane, vreme za porodicu… Ništa od toga ne preskače. To je gorivo koje koristi da ispuni svoje ciljeve i ostane dosledan svojoj svrsi. I da, naravno da udara forhend i bekhend svaki dan. Nebrojeni treninzi, različiti uglovi, podloge i protivnici.

POTPUNO DRUGAČIJA SITUACIJA! Velike promene na ATP listi, jedan detalj je od velike važnosti za Đokovića!

Kakav je na terenu, Novak je sličan i van njega.

- Trenira svakog dana, bez obzira na to gde se nalazi ili kakvo je vreme napolju. Svaka prilika je odlična za napredak. Svaki trening je posvećen usavršavanju osnovnih udaraca, jer učenje ne prestaje kada savladamo osnove. Novak ne dozvoljava apsolutno nikome da nametne granice njegovim sposobnostima, jer ne želi da ga sputavaju.

ODREKLI SE NOVAKA, PA SE NUDE REALU Đokoviću zaboli nož u leđa, a sada se spremaju na neverovatan korak

Jelena tvrdi da je iza svega vredan i marljiv rad.

- Veruje u konstantno usavršavanje i ne dopušta da mu uspeh dođe slučajno. On je taj koji ga juri. Kada osvoji jedan vrh, traži sledeći na koji bi se popeo. Čuje i poštuje mišljenja drugih ljudi, ali ne dozvoljava da ga ona određuju. Potpuno je svoj i autentičan, i u pobedi i u porazu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading