ISTORIJA ĆE MU SUDITI! Australijanac napisao tekst o Novaku i izazvao haos!
EPA/ LARRY W. SMITH

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ponovo je svetska tema broj 1. 

Novak nema nameru da se vakciniše pa makar ne igrao i ne jurio status najvećeg u istoriji.

Australijski portal "Spectator" objavio je tekst autora Džejmsa Mekfirsona, koji je i tokom Novakovog mučnog boravka u Australiji bio na strani srpskog tenisera, sada je uporedio Đokovića sa škotskim sprinterom Erikom Lidelom.

RAMPA ZA NOVAKA NA VELIKOM TURNIRU? Protiv sam Đokovićevog igranja!

Lidel je daleke 1924. godine, na Olimpijskim igrama u Parizu, kao veliki favorit odbio da učestvuje u trci na 100 metara jer su kvalifikacije bile zakazane za nedelju. Smatrao je da je nedelja dan za bogosluženje.

Zbog tog poteza je označen kao loš za sport, kukavica i izdajnik jer je svoje principe stavio ispred težnje za sportskom slavom. Nešto slično kao što sada radi Đoković, konstatovao je Mekfirson.

Iako su na Lidela pritisak vršili političari, sportski zvaničnici, novinari i kolege da se predomisli, on se držao svojih principa. 

ISTORIJA ĆE MU SUDITI! Australijanac napisao tekst o Novaku i izazvao haos!

AP Photo/Ebrahim Noroozi

 

Škot je kasnije pobedio u trci na 400 metara, za šta nije bio specijalista, ali je ipak došao do zlata uz svetski rekord tog vremena.

- Još jedan šampion stavlja principe ispred slave, nešto što je retko. Postoje dve vrsta mišljenja, jedni mu se dive, a drugi ga smatraju prilično ludim. Cena koju je Novak spreman da plati uključuje propuštanje da osvoji milione dolara od nagrada, možda i sponzorske ugovore i šansu da postane najveći grend slem šampion u istoriji - piše Australijanac i napominje da Novak sada dobija kritike odbijajući da se pokloni medicinskoj autokratiji i mnogi mu se podsmevaju njegovom stavu.

BBC NIJE HTEO DA SE OVO SAZNA! Britanci izbacili NAJBITNIJE reči Novaka Đokovića tokom intervjua!

Na kraju je konstatovao da bi bila velika šteta da Đoković više ne udari tenisku lopticu u besu, ali i da je možda viđen njegov najbolji udarac. Samo, ne reketom, već insistiranje, bez ozbira na posledice, da neće biti ničiji rob.

- Radije bi da bude slobodan čovek sa 20 Grend slem titula, nego da dva puta bude uboden iglom. Istorija će mu suditi. Možda će za 60 godina, nakon što kritičari budu zaboravljeni, snimiti film kao što je za Erika Lidela - zaključuje autor u tekstu.

Teško je predvideti šta će se dešavati u budućnosti, ali ono što je izvesno, Novak će igrati na turniru u Dubaiju koji počinje 21. februara.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vuk07

20.02.2022 21:02

Istorija če da pokaže da je on u pravu sto se nije vakcinisao. A mi čemu svi da pomremo ko smo se vakcinisali.