ZAPAD JE JEDVA DOČEKAO! Britanci osuli paljbu po Đokoviću, Hrvat ga podržao i napravio haos!
EPA/ Sebastien Nogier

Taman što se malo stišala bura oko Novaka Đokovića, nastala je nova nakon intervjua najboljeg tenisera sveta u kom je otkrio da se neće vakcinisati, pa i po cenu da ne igra na Rolan Garosu i Vimbldonu. 

Đoković je jasno naglasio da nije antivakser, ali da ne želi da se vakciniše protiv korone, što je ponovo podiglo prašinu u celom svetu.

Naravno, Britanci su jedva dočekali da ga napadnu i poručili da će se Vimbldon održati i bez njega.

Reagovao je i proslavljeni hrvatski teniser Nikola Pilić koji se uključio u Jutarnji program K1, objasnivši da razume Novakovu odluku.

PREOKRET! Novak sada nema prepreku da igra Vimbldon!

- Novak ima pravo da ima svoj stav. Meni je jako žao što je došla takva situacija da Novak koji ima takvu sjajnu karijeru dođe u situaciju da ne igra na Rolan Garosu i Vimbldonu. Da ne podigne opet te pehare i izgubi prvi poziciju na ATP listi. Ako je njegov stav o vakcini tako čvrst i ako mu je važnije da se ne vakciniše i propusti grend slemove do kraja godine, onda on na to ima pravo - rekao je Pilić koji ističe da je Novak najveći teniser svih vremena čak iako je Rafael Nadal na Australijan openu došao do rekordne 21 grend slem titule.

ZAPAD JE JEDVA DOČEKAO! Britanci osuli paljbu po Đokoviću, Hrvat ga podržao i napravio haos!

Foto: printscreen/facebook

 

- Novak je najveći igrač svih vremena, ali zapadna štampa jedva će dočekati da on ne zaigra na najvećim turnirima u nastavku sezone - naveo je Pilić i dodao da "samo moli Boga da prođe korona" kako bi Đoković mogao da igra bez uslovljavanja, jer bi mogao da izgubi ono što ne bi da nije pandemije.

- Imam veliko iskustvo u sportu i jako dobro poznajem zapad i njihove medije. Novak im je kamenčić u cipeli i nikada mu nisu dali podršku koju su davali Federeru i Nadalu.

HTEO JE DA SE ČUJE NJEGOV GLAS! Pričao sa Đokovićem, pa se uključio direktno iz Beograda, ovo je njegova poruka!

Čak iako Đoković propusti preostala tri grend slema ove godine, Pilić je uveren da će se naredne sezone vratiti u velikom stilu.

- Novak ima neverovatan teniski moral i strašan psihički potencijal i on će i sledeće godine biti Novak Đoković, bez sumnje. On ima specifičan karakter, poseban duh i neverovatnu harizmu i na njega niko ne može da utiče - zaključio je Pilić.

Ponovo svi svetski mediji bruje o srpskom teniseru i videćemo kakav će biti epilog sage.

Podsećamo, Đoković će igrati na turniru u Dubaiju koji počinje 21. februara.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
ljuba

15.02.2022 18:56

Kako se niko ne zapita zašto to Novak neće da primi neispitane vakcine. Niko ne traži sastav istih koji primaju zdrave osobe. Brzo smo zaboravili predavanje Bila Gejtsa gde je rekao da treba smanjiti broj stanovnika na zemlji.