OKRENI, OBRNI Čuveni teniski stručnjak tvrdi: Novak mora da donese ODLUKU OKO VAKCINACIJE
EPA/John G. Mabanglo

 

Novak Đoković se i zvanično nalazi na spisku učesnika mastersa u Indijan Velsu, ali to i dalje ne znači da će najbolji teniser sveta igrati u kalifornijskoj pustinji (7-20. mart).

EPA/PAUL BUCK

 

Organizator nezvaničnog petog grend slema je saopštio, sledeći propise države, da na turniru serije 1.000 neće moći da učestvuje niko ko nije potpuno imunizovan, a to isto važi i za gledaoce. Naime, u SAD ne može da uđe nevakcinisana osoba, osim ako nije američki državljanin ili vlasnik imigracione vize. Doduše, postoji ograničen broj izuzetaka, ali se ne navode koji izuzeci su u pitanju. A i posle torture koju je doživeo u Melburnu, teško je zamisliti da bi Đoković - i da može - zatražio medicinsko izuzeće.

Alo!/Marko Metlaš

 

- Uvek sam bio za to da se Novak vakciniše, ne samo zbog svega što se desilo u Australiji, već isključivo zbog sebe. Prosto, da bi se zaštitio - kaže za Alo! teniski stručnjak Radmilo Armenulić, i nastavlja:

- Ako ne može da se vakciniše iz zdravstvenog razloga, onda treba da uzme potvrdu iz neke medicinske ustanove da to ne može da uradi. Znači, ili vakcina ili ovo drugo. To mora što pre da reši, u suprotnom, cele sezone nad glavom će mu stajati ta muka da li može da učestvuje na nekom turniru ili ne može.

Osvojiće 24 grend slema

Bivši britanski as Greg Rusedski je uveren da će Novak imati, kako kaže, fantastičnu godinu.
- Đoković želi da postane najveći teniser svih vremena. Čak i da prestigne rekord Margaret Kort od 24 grend slema, što će vrlo verovatno i uraditi. Na sledećem turniru na kojem će mu biti dozvoljeno da igra osvojiće trofej. Zapamtite moje reči. Siguran sam da će stisnuti zube i da će ujedati.

EPA

 

Bivši selektor naše reprezentacije veruje da situacija zbog (ne)vakcinisanja može da utiče na Đokovićeve igre.

- Ako ne reši to pitanje, psihički će ga opterećivati. Neće moći da se koncentriše na igru, gde god bude igra. Ako uopšte bude i mogao da igra - poručuje Armenulić.

Komentari (1)

Loading
BOGDAN

11.02.2022 08:30

IZDRZAO SI DO SADA IZDRZI JOS MALO EPIDEMIJA USKORO POSTAJE ISTORIJA I TO JE TO.