KO JE TAJANSTVENI ĐOKOVIĆEV DUHOVNI UČITELJ Dobio stan od Novaka, upoznala ih Jelena, pomogao mu kad je bilo najteže! (FOTO)
Foto: Printscreen/instagram

Najbolji teniser sveta Novak Đoković čitavu karijeru je okružen vrhunskim stručnjacima koji su u velikoj meri zaslužni za sve njegove uspehe.

Novak ima holistički pristup životu i vodi računa o svakom detalju.

Treneri Marjan Vajda i Goran Ivanišević, fizioterapeut Ulises Badio, agenti Edoardo Artaldi i Elena Kapelaro, svojevremeno i Pepe Imas, deo su Đokovićevog mozaika.

Ipak, daleko veće interesovanje javnosti izazivaju "saradnici" iz senke. Jedan od njih je i reiki-master Žarko Ilić.

 

 

Duhovni učitelj podučio je Novaka japanskoj tehnici isceljivanja.

Žarko je lekar, doktorand medicinskih nauka, sa značajnim iskustvom u istraživanju ljudske psihe. Pre svega, on je tragač za odgovorima i lekom za bolesti savremenog doba, a sa srpskim teniserom, njegovom suprugom Jelenom, koja ih je i upoznala, i mlađim bratom Markom sarađuje godinama.

 

 

Novak je 2018. godine bio na prekretnici, razmišljao je čak i da ostavi tenis, jer su izostali rezultati nakon povratka na teren posle operacije lakta. 

Posegnuo je Đoković tada za novim rešenjima, a to je rezultiralo angažovanjem novog guru majstora.

Upoznao je Žarka Ilića kojem je u znak zahvalnosti poklonio i stan u naselju Vest 65.

A šta je, zapravo, reiki? Reč je o metodi duhovnog razvoja koja eliminiše stres, relaksira i leči. Zasnovana je na verovanju da životna energija protiče kroz organizam.

 

 

Osobe koje praktikuju reiki koriste tehniku polaganja ruku na telo ili iznad tela. Time se, navodno, čiste i jačaju energetski kanali. Osim što ublažava bol i fizička dejstva, terapija pruža smirenje na duže staze, utiče na donošenje ispravnih odluka i postizanje samopouzdanja, a ima i antidepresivna svojstva.

Pre nekoliko godina, posle jednog meča u kojem nije ličio na sebe, Novak je sa Žarkom otišao u Veliki kanjon u Nevadi. Tom prilikom istakao je da strmim liticama nacionalnog parka prosto struji energija sa svih strana.

 

 

- Veliki kanjon jedno je od najmoćnijih mesta na svetu. Taj mir i veza sa prirodom su neverovatni - rekao je američkim novinarima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Saša

06.02.2022 14:36

Svaka čast Novaku. Ali ja mislim kada imaš toliko ljudi oko sebe koji te uče svemu, da ti onda nisi ti.

Pedja

06.02.2022 15:01

Uvek okruzen hohstaplerima. Tako biva kad neko bez skole dodje do puno para...