Novak Đoković i Marijan Vajda
Foto: EPA/EPA/ ANDREU DALMAU

Slovački trener Marijan Vajda koji sarađue sa Novakom Đokovićem od 2006. godine progovorio je o deportovanju Novaka Đokovića iz Australije.

- Još uvek ne razumem zašto su mu to uradili. Odavno nisam video takvu nepravdu. Mediji su u velikoj meri krivi za manipulaciju informacijama, pogotovo australijski mediji koji su stalno pisali protiv Đokovića - istakao je on.

Vajda je opisao kakva je bila njegova prva reakcija.

-Šok, patnja, velike emocije. Ne znam ni kako bih psihički podneo da sam bio tamo. I kod kuće u Bratislavi mi je bilo teško, nisam dobro spavao i nisam verovao da tako nešto može da se desi. Svi su znali da je tamo otputovao samo sa jednim ciljem. Želeo je da igra na prvom grend slemu u godini i da brani trofej rekao je on.

ŠOKANTAN PREOKRET U FRANCUSKOJ! Novak Đoković igra na Rolan Garosu?

Dodao je da se dopisivao sa Đokovićem za vreme njegovom boravka u Melburnu.

- Pisali smo jedno drugom, nismo razgovarali telefonom. Slao sam mu ohrabrujuće poruke i snimao linkove. Ne mogu da zamislim kako je to podneo, mora da je mnogo patio. Ponizno je podnosio sve mere, ali ono što su mu uradili mora da je ostavilo traga. To je bio politički proces. To će svakako imati značajne posledice, to je bio napad na njegovu privatnost, njegovu porodicu - rekao je Vajda.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading