STRUČNJAK ZA ALO! O Novakovoj firmi koja TRAŽI LEK PROTIV KORONE!
EPA/RUNGROJ YONGRIT

Dok ga svet, po običaju pre svega anglosaksonski, razapinje da je antivakser, Novak Đoković zapravo traži spas od korone. Traži lek!

Novak je, naime, još u junu 2020, dakle u jeku pandemije, kupio firmu u Danskoj zajedno sa suprugom Jelenom, koja se bavi razvijanjem tretmana i lekova za retroviruse i otporne bakterije! To upravo piše na službenoj stranici firme QuantBioRes A/S u svom predstavljanju, a u odeljku „vesti za javnost“ (objavljene tri) navodi se da se bave koronavirusom.

STRUČNJAK ZA ALO! O Novakovoj firmi koja TRAŽI LEK PROTIV KORONE!

Printscreen

 

- Već su se pojavljivali lekovi za koronu, ali su to bili medikamenti koji su se oslanjali na one prethodno razvijane protiv gripa, SARS... -  kaže za Alo! dr Bojan Trkulja, direktor Udruženja proizvođača inovativnih lekova INOVIA.

STRUČNJAK ZA ALO! O Novakovoj firmi koja TRAŽI LEK PROTIV KORONE!

AP/Patrick Semansky

 

Otkrivanje novog leka je kompleksno pitanje, sve zavisi koja je vrsta leka, ali da se odmaknemo od korone, uobičajen proces traje skoro deset godina, kaže dr Trkulja i napominje da su zbog pandemije neki procesi uspešno ubrzani.

- Uspeh tih istraživanja ubrzan je zato što se otvorila saradnja između struke, naučnih krugova, između država kakve nikada pre nije bilo i zato što su u to uložena značajna novčana sredstva, što dodatno ubrzava postupke. Međutim, ni to nije dovoljno jer kao što vidimo, sem lekova koji su bili u razvoju zbog nekih drugih bolesti, pa prilagođavani koroni, i dalje nemamo lek koji je baš protiv korone - kaže dr Trkulja.

STRUČNJAK ZA ALO! O Novakovoj firmi koja TRAŽI LEK PROTIV KORONE!

Printscreen

 

Danska kompanija za koju se tvrdi da ju je kupio Đoković, a koja se bavi traženjem leka protiv koronavirusa, dr Trkulji nije poznata.

- U svetu u trenutno ima hiljade i hiljade kliničkih studija koje pokušavaju da pronađu neku vrstu terapije protiv koronavirusa, pa je i ta danska kompanija verovatno među njima - tvrdi dr Trkulja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading