PODRŠKA IZ KOMŠILUKA Oni dobro pamte kome je sve Novak pomogao, zato i neće da ćute
EPA/ DEAN LEWINS

Podrška Novaku Đokoviću stigla je iz komšiluka.

Teniski savez BiH imao je šta da kaže:

"Teniski savez Bosne i Hercegovine i igrači Dejvis kup reprezentacije Bosne i Hercegovine upućuju iskrenu podršku najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, s obzirom da mu je uskraćena mogućnost igranja na prvom ovogodišnjem gren slemu - Australijan openu, kojeg je do sada Novak osvajao devet puta.

Teniski savez Bosne i Hercegovine i igrači Dejvis kup reprezentacije Bosne i Hercegovine izražavaju razočarenje nemilim događajima i situacijom u koju je doveden prvi reket sveta i jedan vrhunski sportista kakav je Novak Đoković. Nadamo se da se ovako nešto nikada više neće dogoditi nijednom sportisti na svetu.

Đoković je u prethodnom periodu nekoliko puta posetio Bosnu i Hercegovinu, svojim delovanjem pokazao da je jedan od najhumanijih sportista sveta. Novak se konstantno zalaže za razvoj mladih teniserki i tenisera iz regije, a u periodu pandemije korona virusa obezbedio je uslove za treninge i finansijsku podršku mnogim teniserima.

Pored toga, Đoković je značajna sredstva izdvojio za lečenje obolelih od korona virusa, kupovinu respiratora, pomagao je ugroženim ljudima u nevolji na svim kontinentima, uključujući i Australiju. Ovim aktivnostima dokazao je svoju veliku humanost i empatiju.

Teniski savez Bosne i Hercegovine smatra da je poruka koja je poslana iz Australije štetna za teniski sport i da je ovakvim razvojem situacije najviše izgubio tenis i sport uopšte.

Još jednom želimo naglasiti da Teniski savez Bosne i Hercegovine i Dejvis kup reprezentacija BiH daju punu podršku najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, njegovom timu i celokupnoj porodici, uz iskrene želje da iz ove situacije izađe još jači. Takođe, želimo mu da i dalje niže uspehe u tenisu, da će iskušenje kroz koje je prošao biti samo dodatni motiv da bude još veći šampion."

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (2)

Loading
Rada

18.01.2022 18:01

Bravo, bravo . Ovako se pomaze prijatelju i velikom humanisti i sportisti svih vremena. Hvala vam jer ce velikom coveku ovo mnogo znaciti .