SRAMNE REČI MINISTRA! On je izbacio Novaka, a sada grmi: Đoković je opasan!
Youtube/SBS News

Houk je svoju odluku objasnio u razgovoru za australijski list "The Age".

- Gospodin Đoković je važna ličnost i uzor je mnogim ljudima u svetu, pa tako i u našoj zajednici i njegovo prisustvo u Australiji može podstaći slično zanemarivanje zahteva predostrožnosti nakon prijema pozitivnog testa na koronavirus u Australiji od strane ostalih stanovnika. Njegovo ponašanje može da utiče na druge ljude da ne poštuju odgovarajuće zdravstvene mere nakon pozitivnog testa, što samo po sebi može dovesti do prenošenja bolesti i ozbiljnog rizika po njihovo zdravlje i zdravlje drugih ljudi - rekao je Houk.

ISPLIVALI NOVI DETALJI! Novak je samo za tenis Australiji dao milion dolara

Objasnio je da 34-godišnji teniser predstavlja opasnost po druge ljude. Ponovo se Houk osvrnuo na to da je Novak Đoković sa pozitivnim testom odradio intervju i slikanje za određene medije.

- Gospodin Đoković uživa veliko poštovanje svuda u svetu i jako je uticajan, a njegovo ponašanje nakon dobijenog pozitivnog testana koronavirus uz status nevakcinisane osobe može da bude opasno po stanovnike Australije i može da ohrabri druge da slede njegov primer i ne poštuju zdravstvene propise. Uz to, može da dovede do proširenja mišljenja da vakcinacija nije dobra stvar što potencijalno može da dovede do određenih nereda u našoj zemlji, a već smo imali veliki broj protesta - objasnio je Houk.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (2)

Loading
deda

14.01.2022 22:57

Novak se nije vakcinisao iz samo njemu znanih i opravdanih razloga, ali on nije antivakser, jer je u maju pozvao sve strane tenisere da dođu u Beograd i vakcinišu se, kada nije bilo nigde vakcina.

Teks

14.01.2022 22:59

Opasno je i da osvoji 10. titulu AO Opasno je što će stadion nositi njegovo ime Opasno je što će ga gledati večno ispred terena, biće spomenik nepobedivosti Opasna je njegova moguća zadnja pobeda u Australiji, jer tamo više , najverovatnije, neće ići, a i što bi Mnoge si grudve zemlje i trave sa svetskih terena probao, na ovo zadnje pljuni i zapevaj: Oj, Srbijo, zemljo moja mila ( Tudje sunce ne greje)