DA LI JE MOGUĆE Đokovića ponovo zatvaraju u imigracioni pritvor? Evo koja je procedura ako mu ukinu vizu
AP Photo/Mark Baker

I dalje ceo svet netremice gleda u Australiju i čeka rasplet situacije sa Novakom Đokovićem.

Nakon Novakovog saopštenja u kojem je otkrio da je dao jedan intervju znajući da je bio zaražen, australijski mediji tvrde da je time lagao pod zakletvom i da bi mogla da mu preti zatvorska kazna.

Ministar za imigraciju Aleks Houk sada ima i drugu opciju kako da deportuje Đokovića iz Australije, a stigla je i izjava kako bi izgledao proces ukoliko bi se to dogodilo!

DRAMA! Helikopteri nadleću Melburn, Đoković na udaru! Australijanka napravila pometnju

Houk je taj koji ima moć da ga deportuje uprkos pobedi Srbina na sudu, a bivši zamenik sekretara australijskog odeljenja za imigraciju Abul Rizvi objasnio je šta bi moglo da usledi nakon toga.

Rizvi je rekao da ako je Novak dao lažne informacije u svojoj izjavi, onda je to dovoljan razlog za Aleksa Houka da mu ukine vizu i deportuje ga. Ipak, on je istakao da veruje da će se Houk uzdržati od toga.

- Mislim da vlada verovatno nije baš zadovoljna kako se sve to prikazuje u medijima… Pretpostavljam da će njihova želja biti da pokušaju da završe ovo pitanje što je pre moguće - rekao je Rizvi za "ABC Radio Melburn".

DA LI JE MOGUĆE Đokovića ponovo zatvaraju u imigracioni pritvor? Evo koja je procedura ako mu ukinu vizu

Kelly Defina/Pool Photo via AP

 

On je dodao da ukoliko Houk odluči da ukine vizu, Đokovića će australijska granična policija obavestiti o nameri da mu ukinu vizu i ponovo će ga odvesti u imigracioni pritvor.

Srpski teniser bi tada imao pravo žalbe na odluku sudu, ali bi to moglo da ga spreči da igra na Australijan openu, navodi "The Age".

Rizvi je rekao da bi najlakše rešenje bilo da vlada Australije sedne na razgovor s Đokovićem, da zajedno pronađu rešenje da uvere zajednicu da on ne predstavlja rizik po javno zdravlje i da mu dozvole da igra na turniru.

Mali od Srbije je opet pobedio!

- Vlada je između kamena i nakovnja i ili pokušava da zatvori ovo pitanje u roku od dva ili tri dana, ili može da zadrži Đokovića još nedelju ili dve - objasnio je Rizvi. 

Takođe, on je dodao da je vlada Australije trebalo da pregleda Novakovu vizu još u novembru, kada je podneo zahtev.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading