Mali od Srbije je opet pobedio!
EPA-EFE/DAVE HUNT

Svima je postalo jasno da Novaku na teniskom terenu ne može niko ništa i da je apsolutni gospodar.

Zato su rešili da igraju prljavo, zadaju udarce ispod pojasa, umešaju politiku u sport nadavši se da se Novak u tim okolnostima neće snaći i da će odustati. Ali, nikako da nauče lekciju - Novak Đoković nikada ne odustaje!

A, imali su priliku da je nauče, predavao je Nole njihovom ljubimcu Rodžeru Federeru čak tri puta. Ako su zaboravili ono što je bilo na US openu (2010. i 2011.), Đoković ih je sve podsetio na Vimbldonu 2019. godine.

Još ih je Novak sve upozorio pre dva meseca na Završnom mastersu u Torinu, sada već antologijskom izjavom:

- Ja znam ko sam, šta sam i šta je pravedno i znam da se za to borim. Znam da sam mnogima trn u oku. Elita će uvek da uzdiže elitu i to tako ide u krug, ali zato je tu "Mali od Srbije" da se umeša u priču!

 

 

I "Mali od Srbije" je opet pobedio! Ovoga puta za rivala nije imao Federera, Rafaela Nadala, Danila Medvedeva, Aleksandera Zvereva, sada je igrao protiv kontinenta!

Ovoga puta se Đoković nije borio za grend slem titulu, već za čast i to ne samo svoju, nego čast svih onih koji se usuđuju da slobodno misle svojom glavom i da stoje iza svojih reči!

Sada mu nije zviždao ceo stadion, nego su ga osudili australijski moćnici i političari, ali na strani je imao sve one koji su protiv tiranije.

Hteli su da ga ponize, pa su ispali poniženi, želeli su da ga pobede, a pobeđeni su, udarali su jako, a udarci su im se vratili kao bumerang.

Za Božić su ga strpali u imigracioni hotel u kom je proveo pet dana, zatvorili u sobu, oduzeli telefon, novčanik, dokumenta.

Mali od Srbije je opet pobedio!

Foto: EPA

 

Zašto? Zato što je uradio sve onako kako su mu rekli, uredno dobio "medicinsko izuzeće", pa se onda neko odjednom pojavio i zabranio mu da uđe u Australiju. Ili je zapravo sve to bilo odavno isplanirano?

Premijer Australije Skot Morison iskoristio je Novaka kao deo prljave, bezočne kampanje. Izbori u toj zemlji su u maju, Skot gubi podršku, pa je rešio da "pokazuje mišiće". 

Čak je i drugi čovek Australije Barnabi Džojs priznao da se nadao kako će Novak odustati.

- Pogrešno sam shvatio. Mislio sam da će to biti gem, set, meč, da on nije duplo vakcinisan i da ćemo ga zamoliti da ode. Pogrešio sam, okej. Neću se ponovo pretvarati da sam advokat - rekao je Džojs. 

Ipak, sud je rekao svoje i Đokovića proglasio slobodnim čovekom. Rečenica sudije Entonija Kelija "šta je više ovaj čovek mogao da uradi", ostaće za sva vremena.

Mali od Srbije je opet pobedio!

Printscreen

 

I dalje je aktuelna debata ko je najveći teniser svih vremena, Novak Đoković, Rodžer Federer ili Rafael Nadal. Ipak, sada više dilema ne bi smela da postoji, jer je Srbin pobedio ceo kontinent i prebogatu kolekciju dopunio sa trofejom koji verovatno nije ni sanjao da će imati u vitrinama.

A, ono najbolje tek sledi, Australijan open počinje 17. januara, gde završnu reč ima "Mali od Srbije", Novak Đoković. 

Januar je počeo košmarno, a nadamo se da će se završiti na najlepši mogući način, Novakovom titulom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading