PROCURILO PISMO! Otkriven glavni krivac za Đokovićevu dramu!
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Britanski Dejli Mejl objavio je detalje iz pisma koje je federalni ministar zdravlja Austalije poslao Teniskom savezu i organizatorima Australijan opena.

U tom mejlu jasno piše da preležana kovid infekcija nije dovoljna da bi teniseri dobili izuzeće od vakcinacije, što je naparavilo problem Novaku Đokoviću i sprečilo njegov ulazak u zemlju.

Pismo koje je ministar Greg Hant poslao izvršnom direktoru Australijan opena Krejgu Tiliju krajem novembra isplivalo je u javnost i ono pokazuje da su organizatori na vreme upozoreni da igrači neće moći da uđu u zemlju iako su nedavno preležali koronavirus.

- Pogranične snage Australije savetuju ljude da budu potpuno vakcinisani, kao što preporučuje ATAGI (nacionalno telo za vakcine) kako bi mogli da uđu u zemlju slobodno i bez karantina. Što se tiče vašeg konkretnog pitanja, mogu da potvrdim da osobe koje su imale koronu u proteklih šest meseci i žele da dođu u Australiju sa drugih kontinenata, ali nisu primili dve doze u našoj zemlji odobrene vakcine, neće se smatrati potpuno vakcinisanim - upozorio je Hant.

PROCURILO PISMO! Otkriven glavni krivac za Đokovićevu dramu!

EPA-EFE/JULIAN SMITH

 

Australijan open je tako imao vremena da upozori Đokovića i ostale tenisere koji bi tražili medicinsko izuzeće.

Kreg Tili to nije učinio i direktni je krivac za sve što se sada dešava Đokoviću, navodi Dejli Mejl.

Oni kažu da je Đoković bio ubeđen da će potvrda da je imao koronu u proteklih šest meseci biti dovoljna da uđe u Australiju bez vakcine.

To se nije desilo i sada je Novak u karantinu i preti mu deportacija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading