NEVEROVATAN PREOKRET! Đoković ne ide u Australiju?
EPA/ DEAN LEWINS

Kao bomba odjeknula je vest da će naš najbolji teniser i prvi reket sveta Novak Đoković učestvovati na Australijan openu gde će juriti 21. grend slem titulu.

Nole je dobio medicinsko izuzeće pa će tako bez potvrde o vakcinaciji moći da igra u Melburnu. Međutim, ove srede stižu šokantne tvrdnje od strane ministra unutrašnjih poslova Australije koji navodi da bi Novaku mogao da bude zabranjen ulazak u zemlju.

NEVEROVATAN PREOKRET! Đoković ne ide u Australiju?

EPA-EFE/JAMES ROSS

 

- Iako Vlada Viktorije i Teniski savez Australije mogu da dozvole nevakcinisanom igraču da učestvuje na Australijan openu, zapravo je Vlada Australije ta koja odlučuje na granici. Od 15. decembra samo potpuno vakcinisani mogu da uđu u zemlju bez medicinskog izuzeća. Ako osoba nije vakcinisana, mora da poseduje validan dokaz da ne može da bude vakcinisana iz medicinskih razloga kako bi mogla da ima iste benefite kao vakcinisani. Granična policija će nastaviti da prati da li se mere poštuju. Niko ko dolazi na Australijan open neće imati specijalan tretman - navodi se u saopštenju i dodaje da je odluka o karantinu za nevakcinisane na Vladi Viktorije.

Australijan open počinje 17. januara.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading