NADAL PROGOVORIO O TRCI SA ĐOKOVIĆEM I FEDEREROM! Španac jednom rečenicom o Novaku podelio javnost!
EPA/ Yoan Valat

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da se raduje povratku na teren, ali i poručio da ima ogromnu želju da ostvari sve zacrtane ciljeve. 

Nadal će se u petak na egzibicionom turniru u Abu Dabiju vratiti na teren nakon pauze od skoro šest meseci.

- Veoma sam srećan što se vraćam. Nije u pitanju bol. Mnogo sam puta u karijeri, gotovo uvek, igrao u bolovima. Pitanje je samo da li je to bio nivo bola koji sam mogao trpeti i pritom biti konkurentan - rekao je Nadal na konferenciji za medije u Abu Dabiju uoči povratka na teren.

 

 

Rafa u ovom trenutku deli prvo mesto sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom po broju grend slemova (sva trojica imaju po 20 trofeja).

Španac ističe da je Novak favorit da karijeru završi sa najviše grend slem titula.

- Bio sam izvan terena posle pet, šest meseci. Jasno mi je da će uvek biti govora o tome, pogotovo kad je Novak bio tako aktivan i uspešan. Rodžer i ja smo dugo povređeni. Mislim da su Novakovi izgledi za rekord mnogo veći nego nama - naveo je 35-godišnji španski teniser. 

Kada je reč o najtežem rivalu, Nadal je mnoge iznenadio odgovorom.

- Naravno, Rodžer, igrali smo mnogo puta, proveli smo sate i sate na terenu. I ako moram da izaberem jednog, moram da izaberem Rodžera - naveo je Španac.

Nadal protiv Federera vodi sa 24:16 u pobedama, dok sa Đokovićem ima negativan skor, 30:28 je u korist srpskog tenisera.

Novakov i Rafin susret mogli bismo da imamo na Australijan openu, naravno, pod uslovom da Đoković zaigra u Melburnu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading