NOVI FORMAT! Ovako će izgledati Dejvis kup sledeće godine!
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Najavljeno je da će se umesto 18, na finalnom turniru takmičiti 16 timova. Te da će biti formirane četiri grupe iz koje će po dva prvoplasirana tima takmičiti u nokaut fazi.

Bilo je najava da će se takmičenje prebaciti u Abu Dabi, ali ono što je sada jasno je da će umesto u tri grada (ove godine Insbruk, Torino i Madrid), sledeće godine takmičenje biti u pet gradova.

Grupne faze će se igrati u četiri grada, dok će se mečevi nokaut faze i finale igrati u petom gradu, koji će biti sigurno neutralan teren.

Predsednik ITF Dejvid Hagerti je tako na neki način ispunio želju Novaka Đokovića koji je naglasio da bi voleo da si Dejvis kup igra u više gradova

- Imaćemo tu glasnu lokalnu publiku koju želimo, osećaj kao da se igra kod kuće i na strani, mislim da će sve to biti sjajno. Ono što želimo je da gde god da bude finale, imamo i veliku bazu navijača koji putuju. To je nešto što verujem da ćemo uspeti da uradimo. Da će biti nekih popusta i načina da ti navijači putuju, gde god to bilo -  rekao je Hagerti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading