IGRANJE ZA REPREZENTACIJU JE NEŠTO POSEBNO! Novak oduševio izjavom povodom jubileja:  Što sam stariji, strast je sve veća! (VIDEO)
Tanjug/Ap

Novak je protiv Jan Lenarda Štrufa odigrao 50 meč za Dejvis kup reprezentaciju Srbije.

Prvi teniser sveta je bez problema pobedio, a nakon trijumfa objasnio je koliko mu je važno nastupati za reprezentaciju.

- Stvarno je velika brojka. Velika je čast. Nisam pratio iskreno, ljudi iz rperezentacije su me podsetili, prošlo je više od 15 godina, sećam se debitantskih mečeva na Gemaksu. Znam koliko mi se svet srušio kada sam izgubio neke mečeve protiv kvalitetnih protivnika, igranje za reprezentaciju je posebno,. Osećaj nije isti. Mi smo deo indvidulanog sporta, osećaj nije uporediv kao kada igramo za reprezentaciju. Svaka generacija kroz koju sam prošao, od one zlatne koja je osvojila Dejvis kup do ove nove, svi se slažemo i van terena. Mi stremimo da vratimo srpski tenisu u reprezentativni vrh. Igranje za reprezentaciju mi je dalo motiv i odskočnu dasku za pojedinačnu karijeru, jer sam nakon titule u titule u Dejvis kupu imao najbolju godinu u karijeru. Svi iz zlatne generacije će se složiti da nam je ta titula dosta pomogla u karijerama. Meni lično što sam stariji strast u igranju za reprezentaciju je sve veća  - rekao je Novak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading